Ekspress Grupile ja Postimees Grupile kuuluv AS Express Post teatas aasta alguses, et nõukogu võttis vastu otsuse sulgeda 2023. aastal jooksul kojukandeteenuse valdkond.

Express Posti juhataja Katri Laanela selgitas toona, et kojukandevaldkonna sulgemise peamine põhjus igal aastal süvenev kahjum, mis tuleneb peamiselt sisendhindade ja tegevuskulude jätkuvast kasvust, samas kui paberajakirjanduse mahud on kahanemas. Otsusega seoses koondati aasta jooksul umbes 450 inimest, kellest suurem osa tegeles perioodika varahommikuse kohaletoimetamisega.

Laanela sõnas, et Express Post on tegutsev ettevõte, mis tegeleb täna edasi väikeste kirjastuste tellijate baaside haldamisega. „Tegelesime sellega enne ja peale kojukande sulgemist jätkasime tellimuste baaside haldamisega, nagu ennegi,“ lisas ta. Laanela kinnitas, et tegevust jätkatakse ka järgmisel aastal. Hetkel ettevõttel rohkem koondamisi plaanis pole.

Hetkeseisuga on Express Postis 6 töötajat.

Õhtulehe Kirjastus ostab Express Posti

Neljapäeval teatas ASile Ekspress Grupp kuuluv AS Õhtuleht Kirjastus, et on sõlminud lepingu, millega omandatakse 100% osalus ASis Express Post.

„Express Posti omandamine aitab tugevdada Õhtuleht Kirjastuse võimekust pakkuda tellimuskeskuse teenust ka teistele meediaettevõtetele. Express Posti aktsiate müük on kooskõlas Ekspress Grupi pikaajalise strateegiaga, mille kohaselt otsustasime lahkuda kojukandeärist ning keskenduda digitaalse tulubaasi kasvatamisele,“ ütles Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu.

Tehingu tingimused on poolte kokkuleppel konfidentsiaalsed. Tehing viiakse lõpule hiljemalt 2024. aasta 30. aprilliks, kui tehingu lõpuleviimise tingimused on täidetud.