„Eluetapist sõltuvalt on olnud perioode, kus olen saanud rohkem panustada portfelli ülesehitamisse, aga on ka perioode, kus olen näiteks kinnisvara soetamise eesmärgil pidanud investeeringuid realiseerima,“ lausub Eesti rahanduse käekäigu eest vastutav rahandusminister Mart Võrklaev (39), kes on lisaks aktiivsele poliitikuelule ka pikaaegne investor.

Ta on investeerimisega tegelenud juba keskkoolist saadik - esmalt küll läbi fondide, kuid hiljem lõi ta ka oma aktsiaportfelli. Peamiselt koosneb tema portfell Balti börsi aktsiatest, kuid sealt leidub ka mõned nopped välisturgudelt. Lisaks alustas ta kohe kui võimalus tekkis teise pensionisambasse kogumist. Jõudumööda on ta panustanud ka kolmandasse pensionisambasse.

Kas Te olete teinud investeeringuid millegagi, millest valjult rääkida ei taha? Kuidas tootlus oli?

2018. aastal hüppasin ka mina krüptorongile ja soetasin mõned erinevad coin’id. Siis tuli suur langus ja otsustasin oma paroolid mõneks ajaks ära unustada. Uue buumi algul aastal 2021 taastasin paroolid ja väljusin krüptost. Tagantjärgi saab öelda, et see oli mõistlik, kuna investeering oli...

Loe lähemalt, kuhu ja kuidas on Mart Võrklaev raha paigutanud.