Kuigi keskust külastab pühapäeviti arvestatav hulk inimesi, sündis otsus nii töötajate heaolust lähtudes kui ka teiste kaubanduskeskuste positiivsele kogemusele ja eeskujule tuginedes. „Otsus Lõunakeskus pühapäeviti kaks tundi varem sulgeda tulenes peamiselt üürnike tagasisidest, kes soovisid, et keskus oleks ühel päeval nädalas lühemalt avatud. See lahendus tagab keskuse töötajatele tervislikuma tasakaalu eraelu- ja töö vahel. Lisaks näeme, et üle Eesti on erinevad kaubanduskeskused ja poed oma lahtiolekuaegasid just pühapäeval ja nädalavahetusel lühendanud ning tarbija on selle muutusega väga hästi toime tulnud,“ selgitas Lõunakeskuse juht Marju Jeedas.

Tartu Lõunakeskuse külastajate arv on viimasel aastal kasvanud ja võrreldes koroonaeelse perioodiga ei ole numbrid mitte ainult taastunud, vaid on ka oluliselt tõusnud. Kui 2019. aastal külastas Lõunakeskuse peamaja 6 miljonit inimest, siis 2023. aastal külastas keskust juba rekordarv ehk 6,2 miljonit külastajat. Võrreldes möödunud aastaga on külastajate arv lausa 16% kasvanud. Samas kogu kaubanduspargis käib ligikaudu miljon inimest veelgi enam ja Lõunakeskuse kaubandusparki külastas 2023.aastal lausa üle 7,2 miljoni inimese.

Keskus ja poed kaks tundi varasema sulgemise tõttu külastajate arvus ja müügimahus ei kaota. „ Pigem saavad üürnikud oma kulusid kokku hoida ning tulude ja müügi mõttes kaotusi ei teki,“ ütles Jeedas ja lisab, et inimesed teevad oma ostud ka siis ära, kui keskus varem suletakse.