„Võib-olla ma olen viimaste aastatega nii ära rikutud pessimist, aga mina ei tunne, et ma tahaksin enam selles sektoris üldse tegutseda,“ tõdes Naiivi osanik ja juhatuse liige Martin Maatee.

„Me ise oleme natuke väsinud praeguse juhatusega selle opereerimisest,“ tunnistas ka Naiivi suurim osanik ja teine juhatuse liige Silver Koppel. „Eelmise aasta alguses oli ka korralik läbipõlemine ja mitmel rindel võitlemine, et ei jõua lihtsalt enam.“

Nüüd kaaluvad juhid kahte võimalust, mida Naiiviga edasi teha.

Loe pikemalt Äripäevast.

Naiivi ärinimi on OÜ Hansolo. Ettevõte on tegutsenud ligi 10 aastat Tartus. Kuni 2020. aastani kasvatas ettevõte oma käibenumbreid iga aasta. Pandeemia aga mõjutas käivet. Öine meelelahutusvöönd, millele pandeemia ajal kehtestati piirangud, moodustab üle 90% ettevõtte põhikäibest.

2022. aasta esimeses kvartalis oli Naiiv koroona tõttu suletud. Pärast seda sai baar jälle tegutseda ning käivet kasvatada, kuid aasta viimases kvartalis algas energiakriis „Suured energiahinnad jätsid 20ndates inimesed koju arvestatavas mahus ja linn jäi üldiselt õhtuti väga tühjaks,“ toob ettevõte välja oma majandusaasta aruandes.

2022. aasta müügitulu oli Hansolol pea 595 000 eurot, 2021. aastal üle 350 000 euro. 2021. aasta lõppes ettevõttele kahjumiga üle 81 000 euro, 2022. aasta kasum oli 281 eurot.

Hetkel on Hansolol ligi 46 000 euro suurune maksuvõlg.