Copilot klahv, mis hakkab olema täpselt paremal pool tühikuklahvi kõrval, on üle pika aja järgmine uuendus Windowsi klaviatuuril. Täpsemini aastast 1994, mil Microsoft lisas klaviatuurile Windowsi klahvi. Olulise uuendusega näitab ettevõte pühendumist tehisintellektile. Microsofti riistvarapartnerid tulevad Windows 11 arvutitega, kus on Copilot arvutiklahv juba olemas, välja saabuvatel päevadel CES-i tehnoloogiakonverentsil. Ettevõte usub, et tegemist saab olema nõutud funktsiooni ja täiendusega.

Lühikäskluse võimalus klaviatuuril aitab kasutajatel luua lihtsamini pilte, kirjutada kirju või teha kokkuvõtteid tekstist tehisintellekti abil. „Tehisintellekt on sujuvalt tunginud Windowsisse - korraga nii süsteemi kui riistvarasse,“ kommenteerib Microsofti turunduspealik Yusuf Mehdi.

Mehdi lisab, et 2024. aasta saab olema PC-arvutitele tehisintellekti aasta, käies niiviisi kaasas ka nutitelefonide suundumusega, kus mitmed tootjad ütlevad, et nende viimased telefonimudelid on täiustatud tehisintellekti võimalustega. Microsoft on väidetavalt viimase aasta pühendunud aktiivselt sellele, et kohandada ettevõtte olulisemaid tooteid tehisintellektile. Selleks, et saaks genereerida rohkem uut sisu massiivsetest andmekogumitest. Muuhulgas hõlmab arendustöö ka uue OpenAI GPT-4 tehnoloogia parendamist, kuhu ettevõte on investeerinud 13 miljardit dollarit.

Seadmetetootja sõnul pole Microsofti lüke tehisintellekti poole veel üle kandunud müükidesse, kuna uudsed funktsioonid avalduvad alles uutes seadmetes ja uuendustes. Mehdi sõnul Microsofti lüke tehisintellekti poole võib anda olulise tõuke kasutajatel Windowsi-programmi täiustusteks.