Cramo Estonia müügijuhi Kaur Adamsoni sõnul tõuseb nende näitel nõudlus generaatorite osas seoses tormituultega, mis põhjustavad erinevates Eesti piirkondades lühi- või pikaajalisi elektrikatkestusi. „Esmavajaduste katmiseks renditakse generaatoreid. Sel puhul ühendatakse generaatoriga vaid esmatähtsad tarbijad - ajutine valgus, külmkapp, kütteseade vms.“

Adamson aga selgitab, et elektrigeneraatori ühendamine kodumajapidamisse pole aga niisama lihtne. „Et kogu majapidamine ära toita elektrigeneraatorilt vajab see elektrisüsteemis ümberehtistust ja olenevalt ka hoone kütteliigist võib vajada juba suuremat sorti generaatorit.“ Selliste generaatorite soetusmaksumus või rendihind on juba piisavalt suur, et sellist ümberehitust pole mõistlik teha, kui on võimalik tarbida elektrienergiat võrgust.

Sellele lisaks tuleb generaatori puhul arvestada tankimisega, mis toimub umbes iga 8 tunni tagant, olenevalt kütusepaagi suurusest. Samuti tuleb viia läbi regulaarseid hooldusi, mida vajab sisepõlemismootor, selgitas müügijuht.