Mõneti sarnaselt arhitekt Raine Karbile, on ka Jänes olukorras, kus tema kavandatud kunagised silmapaistvad hooned ei haaku praeguste omanike ihade ja võib-olla, et ka ühiskondlike ootustega.

Arhitekt Peep Jänes

Tagasihoidliku ja väärika persoonina pole Peep Jänes ise kunagi kaamerate ette tikkunud, seepärast pole ta avalikkuses ka kuigi hästi teada. Tema töölaualt seevastu on aastate jooksul tulnud mitme tuntud ja eripärase arhitektuuriga hoone kavandid. Arhitektina on Jänest esteetika ja ruumiprogrammiliste küsimuste kõrval eriliselt paelunud ka hoonete ehituslik külg – silmapaistvad, kuid otstarbekad konstruktsioonid, soliidsed materjalid ja kõrge ehituskvaliteet.

Üks esimesi Peep Jänese kavandi alusel valminud hooneid oli Kännu Kuke ja ABC-5-na tuntud kaubandus- ja teeninduskeskus Tallinnas Mustamäel (valmis 1970). Samuti kavandas ta Tehvandi suusakeskuse ringja maastikhoone (kaasautor Tõnu Mellik, 1978) ning mastaapse Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse Pirital (kaasautorid Henno Sepmann, Avo-Himm Looveer, Ants Raid, 1980).

Loe tema kohta pikemalt portaalist ehitusleht.ee

Üks hoone on tuntud Stockmanni keskuse maja.