2023. aasta kaheteistkümne kuu jooksul kasvas kasutatud, veidi kasutatud ja uute kaupade müük 27%, ulatudes 15,1 miljoni euroni, kuid selle aasta neljandas kvartalis ulatus see 4 miljoni euroni, mis on 21% rohkem kui eelmisel aastal, teatas ettevõte börsile.

Kasutatud kaupu müüb ettevõtte läbi Läti suurima kasutatud kaupade keti Banknote, mis avas mullu esimesed viis filiaali Leedu pealinnas Vilniuses. „„Laiendasime eelmise aasta lõpus oma tegevust ka rahvusvaheliselt, avades esimesed viis Banknote filiaali Leedu pealinnas Vilniuses. Lisaks olemasolevate kaupluste arendamisele investeerime pidevalt protsesside digitaliseerimisse, millele pöörame ka sel aastal suuremat tähelepanu. Eelmisel aastal alustasime kaupade ostmist distantsilt, mis lihtsustas elanikel kasutatud ja vähekasutatud kaupade edasimüümist,“ selgitas DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

Lisaks kasvas pandilaenude segmendis laenude väljastamine kaheteistkümne kuu jooksul 20%, ulatudes 23,4 miljoni euroni. 2023. aasta neljandas kvartalis väljastati pandilaene samas 5,8 miljoni euro eest, mis on 4% kasv.

Samal ajal väljastati tarbimislaenude segmendis 2023. aastal laene 68,9 miljoni euro eest ehk 13% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil, kusjuures neljandas kvartalis väljastati 17,3 miljonit eurot ehk kasvuks on vaid 1%.

Kokku kerkisid 12 kuu ärimahud 16% ning neljanda kvartali ärimahud 5%.

Neljandas kvartalis keskendus ettevõte enda sõnul laenuportfelli kvaliteedi parandamisele, sest juba aasta keskel ületati 2023. aastaks seatud portfelli suuruse eesmärk, mis oli 77 miljonit eurot, samas kui kolmanda kvartali lõpus oli see jõudnud 84,6 miljoni euroni. Ettevõtte juhtkond hindab portfelli kasvu saavutatud tulemust, mis võimaldas viimases kvartalis keskenduda portfelli finantseerimiskulude optimeerimisele ja kasumlikkuse suurendamisele.

Ettevõte tõi välja, et koos laenuportfelli ja laenunõudluse kasvuga kaasas DelfinGroup aasta teises pooles aktiivselt finantseeringuid ettevõtte edasiseks arenguks. Läbi kolme võlakirjaemissiooni kaasati mullu üle 30 miljoni euro nii institutsionaalsetelt kui ka erainvestoritelt. Samal ajal viis ettevõte edukalt läbi kaks võlakirjaemissiooni kogusummas 15 miljonit eurot. Samuti kaasas DelfinGroup 2023. aasta lõpus ettevõtte ajaloo seni suurima krediidiasutuselt saadud rahastuse, sõlmides Multitude Bank p.l.c.-ga krediidiliini lepingu 11 miljoni euro suuruseks finantseerimiseks.