Maailma tähtsaima ehk USA börsi käekäiku dikteerivad suured tehnoloogiahiiud nagu Apple või Microsoft, kuid Eestis avaneb teistsugune pilt. Börsifirmade nimistust leiab energiafirmasid nagu Enefit Green ja tinglikult ka Infortar, pankasid nagu LHV Group ja Coop Pank, natuke laevandust ehk Tallink ja kaubandust Tallinna Kaubamaja Grupi näol ning mitmeid ehitus- ja kinnisvarafirmasid nagu Merko Ehitus, EfTEN Real Estate Fund, Pro Kapital, Hepsor, Nordecon ja Arco Vara.

Ka alternatiivbörsil First North on tehnoloogiasektorist vaid mõned üksikud näited nagu Modera ja TextMagic. Seda hoolimata tõigast, et Eesti majanduse üheks lootusrikkaimaks kasvumootoriks ning ukseks maailma on peetud just nimelt tehnoloogiasektorit.

Ärileht uuris seetõttu turuosalistelt, miks võib see nii olla, et hoolimata tehnoloogiasektori võidukäigust on vaid üksikud väiksemad näited jõudnud börsile. Milles on konks? Kui üks lihtne, kuid mitte lõplikult ammendav vastus on see, et Tallinna börs on vähemalt hetkel sedavõrd väike ja vähelikviidne, siis seotud põhjuseid võib leida ka teisigi. Aga kui palju võiks olukord järgneva 5–10 aasta jooksul muutuda?