Xtra kaubamärk kuulub S-Grupile, kuhu kuuluvad ka Rainbow tooted, mis vahetatakse järk-järgult Prisma kauplustes üle Coop kaubamärgi toodete vastu.

S-Grupp teatas Soomes, et Xtra kaubamärgi toodete hind langeb.

S-Grupi direktor Sampo Päällysaho ütles pressiteates, et tootesarja hinda langetati tervikuna mullu märtsis ja osaliselt septembris. Xtra tootesarja kuulub ligi 400 toodet. Toodete hinnalangus on erinev, keskmiselt väheneb hind viis protsenti.

Enim langevad näiteks veisehakkliha, kookospiima ja kiirkaerahelveste hinnad.

Eestis on olukord aga teine. Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru sõnul toimub toodete hinnastamine eri riikides erinevalt. „Näiteks on Eestis praegu müügil selliseid Xtra tooteid, mis maksavad vähem kui Soomes. Seetõttu ei mõjuta ka Soome otsus Eestis müüdavate Xtra kaubamärgi toodete hindasid,“ selgitas Niitaru.

Ta lisas, et Prisma eesmärk on pakkuda oma klientidele soodsaimat ostukorvi. „Selleks oleme omalt poolt teinud veel soodsaid sortimendiuuendusi näiteks Carrefouri toodete näol ja viinud sisse nädalalõpupakkumised.“

Xtra toodete sortiment on lai: kaubamärgi alt leiab nii sukkpükse kui ka igasugu toidukaupasid. Neid müüakse ainult Prisma kauplustes.