Aasta lõpus kaasati ka investeering summas 300 000 eurot, et jätkata rahvusvahelist kasvu ja laiendada tehnilist meeskonda. Rahastusringi juhtis Specialist VC, lisaks osalesid ka Grünfini kaasasutaja ja endine Wise’i võtmetöötaja Alvar Lumberg ning senine investor Thorgate Ventures.

Kiire kasv

Bilance’i kaasasutaja ja tegevjuhi Mihkel Vetemaa sõnul kirjeldab möödunud aastat eelkõige kiire kasv, seda nii Eestis kui ka aasta jooksul avatud Läti, Leedu ja Soome turgudel. „Meie hinnangul on Bilance’st juba saanud kõige populaarsem omataoline rakendus Baltikumis. Oleme aidanud rohkem kui 17 000 inimesel saada parem ülevaade oma rahaasjadest,“ kommenteerib tegevjuht.

Huvi Bilance’i rakenduse vastu on suurendanud ka Eesti ja maailmamajanduse halvenenud käekäik. Inflatsioon, intressimäärade kasv ja maksutõus on pannud inimesed otsima võimalusi oma sissetulekuga paremini toime tulla. „Tänase majanduskeskkonna taustal tõuseb Bilance’i väärtus eriti selgelt esile,“ kommenteeris Specialist VC partner Kaspar Hanni. „Usume, et ajastus isiklikku finantsülevaadet lihtsustava rakenduse laialdaseks levikuks on väga hea.“

Puudulik finantskirjaoskus on probleem kogu Euroopas

Rakenduse loojad rõhuvad, et isiklike kulutuste jälgimine on oluline samm rahatarkuse edendamiseks. „Kasutajatelt kuuleme, et kulutuste jälgimine aitab neil teha teadlikumaid finantsotsuseid. Aja jooksul tõstab see inimeste rahalist turvatunnet ja loob neile võimalused säästmiseks ning investeerimiseks,“ selgitas Mihkel Vetemaa, lisades, et eriti hea meel on näha noorte suurt huvi rahatarkuse vastu.“

Puudulik finantskirjaoskus on suur probleem terves Euroopas ja maailmas ning just seda probleemi proovib Bilance lahendada,“ avab Thorgate Ventures asutaja Raido Pikkar investeeringu tagamaid.

2022. aasta alguses turule toodud Bilance on tehisarul põhinev mobiilirakendus, mis aitab kasutajatel automaatselt jälgida oma kulutamisharjumusi ja teha samme nende parandamiseks. Rakendus ühildub turvaliselt rohkem kui 1000 pangaga üle Euroopa, sh kõigi Eesti suuremate pankadega.