Ettevõtte ajutine pankrotihaldur Maire Arm ütles väljaandele, et suurimad võlausaldajad on Eviko, Verde Ehituskonsult (endise nimega Eviko Inseneribüroo) ning Maksu- ja Tolliamet, millele on ettevõte võlgu 181 301 eurot.

Eviko Ehituse pankrotihaldur on tuvastanud, et ettevõttel on kohustusi ligi 3,4 miljonit eurot. Armi sõnul ettevõttel materiaalset vara ei ole ning varadeks on vaid ehitusvaidlustest tulenevad nõuded. Halduri sõnul on võlgnik ise nende mahu suurusjärguks hinnanud 380 000 eurot, kuid Arm ise on seisukohal, et kuna tegu on ehitusvaidlusega, on lõpptulemus hetkel ettearvamatu ning tõenäoliselt ei ole võimalik saadaolev summa üle 100 000 euro, pigem alla selle.

Eviko nime kannab kaks ettevõtet, millest ühel on juba pankrot välja kuulutatud. Ligi 33 aastat tegutsenud Eviko AS esitas saneerimisavalduse sel kevadel ning detsembris kuulutas kohus välja pankroti. Eviko pankrotihaldur Indrek Lepsoo on öelnud, et tema hinnangul puudub ettevõttel arvestatav realiseerimisele kuuluv pankrotivara, aga kohustusi on kogunenud ligi seitsme miljoni euro ulatuses.

Eviko ehitus OÜ, mis kuulus 50 protsendi ulatuses Tartu Evikole, alustas saneerimisprotsessi augustis. Võlausaldajad kinnitasid saneerimiskava ja jõustus see 17. novembril, kuid nädal hiljem algas pankrotimenetlus.

Loe lähemalt Ehituslehest.