Miljardär on ettevõtte olemasolu kiivalt varjanud ning ei ole sellest avalikult veel rääkinud. Eesti ettevõtte Volya Robotics OÜ emaettevõtteks on märgitud USA-sse registreeritud White Stork.

Väidetavalt arendavad ettevõtted droone, mis kasutavad ära tehisintellekti võimalusi ning suudavad lennata ka sellises keskkonnas, kus on GPS-i signaal häiritud.

Mitmed allikad on väljaandele Forbes väitnud, et Schmidt on Ukrainas külastanud tehaseid ja lasketiire ning kohtunud ka teiste idufirmadega, mis tegutsevad samal maastikul.

Äriregistris on Volya Roboticsi esindajaks märgitud Schmidti esindaja Kendall June Bass. Eesti ettevõte loodi Baltic Business Services OÜ abil ning selle edasist käekäiku on aidanud majandada advokaadibüroo Sorainen juristid Kevin Piho, vandeadvokaat Toomas Prangli ja advokaat Kadri Puu.

Ettevõtte nimes olev „Volya“ tähendab ukraina keeles tahe või vabadus. Eric Schmidt osales tunamullu oktoobris Tallinn Digital Summitil, kus ta tegi oma esinemise alguses kohe teatavaks, et on teinud investeeringu Eesti ettevõttesse Guardtime.

Loe pikemalt Geeniusest.