Üheksakümnendatel olid poeriiulid Eestis suhteliselt tühjad, kuid aja möödudes sai elu igas valdkonnas hoo sisse ning Teskatel OÜ esimeste klientide – ladude ja poodide hulka tulid ka toitlustusasutused – köögid ja restoranid. Väiksemad kauplused koondusid hiljem tuntud kaubanduskettideks ja koostöö nendega on tugev siiani. „Kui äriga alustasime, siis nii-öelda täiesti tühjalt kohalt. Kogemuse puudumise kompenseeris julgus ja tahe ning meid tiivustas see, millisena tulevikku nägime,“ ütleb Orle.

Aastate jooksul on nii turg kui ka Eesti inimeste toitumisharjumused tundmatuseni muutunud. Valik, millest toitu valmistada, on praegu avar, kuid põhivajadus jääb. Öeldakse, et mida lühem on toidukauba etiketil koostisosade nimekiri, seda tervislikum see sööjale on. Teskatel OÜ tooted on ühesõnalised: sool, suhkur, riis, tatar, hernes, põlduba, kaerahelbed, kruup, tangud, manna. Tegelik nimekiri on pikk. Ostja silm märkab poeriiulil mällu sööbinud kujundusega KATI kaubamärki eksimatult ja harva juhtub, et mõni konkureeriv helves või tera on soodsama hinnaga. „Lihtsate asjade kestvus peitubki nende lihtsuses. Meil on õnnestunud ajada püsivalt oma rida, hoida stabiilset käivet ja sujuvalt ka laieneda,“ tõdeb firmajuht.

Toorme pakendamiseks ja hulgimüügiks ostab Teskatel OÜ talunikelt ning välistarnijatelt. Erinevatele ettevõtetele osutatakse ka pakkimisteenust. „Kui aastaid tagasi lootsime, et ehk jõuame peaaegu iga Eestis elava pereni, siis praegu see nii ongi, kuigi kõigis toidupoodides kogu meie valikut ostja veel ei leia. Siiras tänu tarbijale ja kõikidele koostööpartneritele, kes meid on usaldanud!“ ütleb Ahto Orle.

Soovime, et inimesed selles kiires maailmas leiaksid aja toidu valmistamiseks iseendale ja perele ning kasutaksid esivanemate retsepte mitte ainult pühaderoogade valmistamiseks, vaid julgelt korra või paar nädalas. Kas mäletad, millal sõid viimati vanaema valmistatud punasesõstra-mannavahtu, isetehtud verivorsti, kartuli-tanguputru või suitsukoodist keedetud hernesuppi? Kuidas maitses?

Järgmised sada aastat teie kõigiga: Teskatel OÜ.
Kirjuta: teskatel@hotmail.com

Jaga
Kommentaarid