Põhinimekirjas tõusid kõige enam Arco Vara (+1,52%), Pro Kapital Grupp (+1,08%) ja LHV Group (+0,71%). Enim langesid PRFoods (-4,68%), Merko Ehitus (-1,27%) ja Silvano Fashion Group (-0,69%).

Tavapärasest suuremas mahus kaubeldi täna LHV aktsiaga, kui panga aktsia kauplemiskäive ulatus 512 728 euroni.

Mis veel toimus?

  • Euroopa Keskpank otsustas jätta intressid samale tasemele. EKP märkis pressiteates, et kui koguinflatsioonile avalduv energiahindadest tingitud positiivne baasefekt kõrvale jätta, on alusinflatsiooni langustrend jätkunud.

  • Elektriautode tootja Tesla avalikustas eile hilisõhtul kvartaliraporti, kust selgus, et ettevõtte kasv on oodatust rohkem pidurdunud ning ootab ka nõrgemat kasvu sellelt aastalt. Aktsia on kukkunud turu avanedes umbes 9%.

  • Rootsi pankadel on täna suurem tõusupäev, kui SEB on tõusnud 5,2% ning Swedbank 4,5%. Täna teatas oma tulemustest SEB, kes andis teada, et on soov maksta tavadividendi 8,5 Rootsi krooni aktsia kohta ning lisaks ka 3 krooni lisadividendina. Kokku teeb see dividenditootluseks ligi 8%, mis on sarnane tootlus Swedbankile, kes avaldas oma kvartalitulemused eile.

  • Alternatiivbörsil First North noteeritud Eesti börsifirma Airobot Technologies teise poolaasta käive oli 1 061 718 eurot, mis kasvas võrreldes aasta varasemaga 66,1%. Teise poolaasta kasum oli 283 796 eurot, millest 98 993 eurot moodustab tootearenduskulude kapitaliseerimine. Aasta kokkuvõttes jäi ettevõte 95 647 euroga kasumisse.

Kui Euroopas olid börsid päeva esimeses pooles punases, siis pärast keskpanga teadet on indeksid pöördunud tõusule. Nii on näiteks STOXX 600 tõusnud võrreldes päeva põhjaga 0,7%, päeva kokkuvõttes aga seni 0,2%.

Kui paljud analüütikud on prognoosinud, et üks hetk peab ka USA-s majanduslangus kätte jõudma, siis aasta lõpus oli maailma suurriigi majandus oodatust tugevamatel jalgadel. USA majandus kasvas neljandas kvartalis 3,3%, kui analüütikud prognoosisid kasvuks keskmiselt 2%.

USA-s on börsid avanenud rohelises. Dow Jones on turu avanedes kerkinud 0,3%, S&P 500 ja Nasdaq Composite 0,5%.