EstBANi presidendi Lauri Antalaineni sõnul on tegemist unikaalse sündmusega, mis pole kunagi varem Eestis toimunud ning annab suurepärase võimaluse tutvustada Eestit kui ükssarvikute ehk vähemalt miljard USA dollarit väärt iduettevõtete maad. „Kolme päeva jooksul saab kohtuda sadade startup-valdkonna inimestega ning kuulata maailmatasemel esinejaid. Samas on põhirõhk Eesti eduloo tutvustamisel - meil on elanike arvu kohta kõige enam ükssarvikuid maailmas,“ sõnab Antalainen.

Lavale astuvad kümned Eesti äriinglid, ettevõtete asutajad ja rahvusvahelised esinejad, kellega ühiselt tutvustatakse siinse idusektori võidukäiku, mis sai alguse 20 aastat tagasi Skype’i loomisega ja millest on välja kasvanud tänane tugev iduvaldkonna kogukond ning mõjukad ingelinvestorid. Kongressil võetakse fookusesse ka süva- ja rohetehnoloogia ning küberkaitse valdkonna ettevõtete arengud.

Euroopa Äriinglite Võrgustiku EBAN juhi Jacopo Losso sõnul on Eesti selle valdkonna tõeline eeskuju. „Te mõistate hästi, kuidas iduettevõtlus oma olemuselt ja startup ettevõtetesse investeerimine on kaasaegsed vahendid ühiskondliku ja majandusliku heaolu suurendamiseks,“ ütleb Losso.

Korraldajad ootavad Tallinnasse mitusada äriinglit, riskikapitalisti ja idufirmade asutajat. Sündmus pakub uusi ideid, inspiratsiooni ja võimalust kohtuda silmapaistvate arvamusliidritega kogu Euroopast. Möödunud aastal toimus EBANi aastakonverents Kreekas Thessalonikis, enne seda 2022. aastal Iirimaal Corkis, varasemalt Belgias Brüsselis ning 2019. aastal Soomes Helsingis.