Seimi tervishoiukomisjoni esimees Antanas Matulas ütles, et praegu hoiatatakse ettevõtteid pettuste eest, kuid kui olukord ei parane, tulevad muudatused. Ettepanekut toetab ka opositsioon, seimis on registreeritud seaduseelnõu, mis kehtestaks edasised müügipiirangud.

„Näen elektrooniliste sigarettide kasutamisel suurt probleemi. Me peame mõtlema, kas need tuleks keelustada,“ lisas Matulas. Tema sõnul on suureks probleemiks, et peamiselt tarvitavad e-sigarette lapsed ja noored. Samas ei usu Matulas, et otsust saaks teha selle parlamendi ametiaja jooksul.

Seimi sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni vanem Orinta Leiputė nõustus, et olukord Leedus ei ole selles küsimuses enam hallatav. „Koolid ei tea enam, mida teha. Elektrooniliste sigarettide levik on tohutu. Loomulikult püüame keelata või reguleerida reklaami, maitseid, lõhna- ja maitseaineid või suhkrusisaldust, kuid mõju ei ole nii kiire,“ ütles ta. E-sigarettide täielik keelamine tooks Leiputė sõnul kaasa salakaubanduse.

Seim keelas hiljuti Leedus elektroonilised sigaretid ja e-sigarettide täitematerjalid, mis sisaldavad suhkrut ja magusaineid. Suhkrut ja magusaineid sisaldavate elektrooniliste sigarettide keelustamise seadus jõustub 1. novembril 2024. aastal. Praegu keelab tubakatoodete, tubakatoodete ja nendega seotud toodete kontrollimise seadus e-sigarettide ja e-sigarettide täitevedelike müümise, mis sisaldavad muid lõhna- ja/või maitseaineid kui tubakas, kofeiini või tauriin.