Rauno Otsepp, ööklubi Hollywood juhataja

Kui kaua Hollywood juba tegutsenud on?

Hollywood pandi püsti 1990ndate keskel ja aastal 2025 saab klubi juba 30-aastaseks. Sellise elueaga ei saa uhkeldada Euroopas just paljud ööklubid. Isegi maailma suurimates linnades ringi vaadates võib Hollywood pika tegutsemisaja üle uhkust tunda. Eestis on Hollywood kindlasti üks ööelu verstaposte.

Kas üldiselt lähevad klubid palju kiiremini põhja?

Ma ütleks, et klubid ja öölokaalid võib laias laastus jagada kaheks. Esimesed on kultuuriasutuse tüüpi kohad, mis tasapisi uuenevad, kuid põhimõtetelt jäävad samaks. Teised on sellised, kes käivad kõige värskemate trendidega kaasas ning järgivad nii programmis kui ka kujunduses moesuundi. Just need teised ei pea tihtipeale kaua vastu. Hollywoodi nimetaksin moodsaks kultuurimajaks.

Mis on Hollywoodi pika eluea saladus?

Eks siin ole mitmeid põhjuseid. Mina liitusin Hollywoodiga 2013. aastal, kuid edu saladus peitub paljuski töös, mida on tehtud enne mind juba algusajast saati. 2000ndate algus oli praegusega võrreldes täiesti teine maailm ja klubile on laotud tugev vundament.

Loomulikult mängivad Hollywoodi edukuses rolli teisedki faktorid, näiteks asukoht. See on keset linna, see on eriline hoone. Palju pole selliseid kohti, kus hoone algne eesmärk säilib tänaseni – toimiv kino.

Mida järgite klubi programmi koostamisel?

Programm ja kontseptuaalne lähenemine on ajas muutunud. Hollywoodi algusaegadel jagunes klubi kaheks korruseks. Üleval mängiti rohkem nii-öelda peavoolumuusikat, allkorrusel leidsid oma koha pigem underground-muusika austajad. Pikapeale selgus aga, et nii erinevat rahvast oli ühes klubis keeruline vastu võtta. Seetõttu rajati toona alumisele korrusele lounge-lokaal Kaheksa.

Programmi koostamisel lähtume peavoolumuusikast, ent tuntud lugusid mängitakse tantsulises, natuke intensiivsemas võtmes. Päris tavapärast raadiomuusikat Hollywoodis ikkagi ei kostu. Programmile aitab kaasa ka klubi kujundus, mis on pigem black-box’i tüüpi, lisandiks VIP-alad. See annab meile võimaluse klubi vastavalt vajadusele ümber kujundada. Igal aastal sisustust välja ei vahetata ja seinu üle ei värvita, mistõttu saame siin korraldada väga erinevaid üritusi.

Kuidas on Hollywoodis rasked ajad üle elatud?

Selge see – öö- ja klubielu oli enne interneti tulekut natuke teistsuguse kaaluga. Toona võis klubiomanik sõna otseses mõttes rikkaks saada, sest väljas käidi rohkem. Sellegipoolest – vajadus inimestega näost näkku kokku saada ei kao kuhugi, hoolimata sellest, et tänapäeval on suhtlus telefoniekraanile kolinud. Inimesed tahavad teisi enda ümber tunda ja näha, online-maailm seda asendama ei hakka. Inimene tahab ju ikka päriselt näha, päriselt katsuda, päriselt tantsida. Ja selleks tuleb kodust välja tulla.

Rääkides rasketest aegadest ... me näeme, et maamärgid või ööelu verstapostid ei kao tegelikult kuhugi. Need saavad ikka hakkama ning küll jõuab klubisse tagasi nii see kodus istuv inimene kui ka turist. Millal see kõik täielikult taastub? Eks seda näitab aeg.

Mida toob Hollywoodile tulevik?

Vaadates otsa linnakujundamisele, siis muutuvad sellised kohad tegelikult järjest erilisemaks ja haruldasemaks. Linnaruumi, sealhulgas suuri saale, jääb aina vähemaks. Eluruum tiheneb. Meie oleme tuleviku suhtes mõõdukalt optimistlikud.

Kindlasti mõtleme välja midagi erilist aastaks 2025. Hollywood saab siis 30-aastaseks ja seda tasub tähistada! See on verstapost!

A-klassi artistid, kes moodsat kultuurimaja läbi aegade raputamas on käinud

Sub Focus, Pendulum, Sigma, DJ Fresh, Paul van Dyk, Kanine, Holy Goof, Valentino Khan, Sam Feldt, Little Big, Sofi Tukker, White Stripes, Bloodhound Gang, Jimmy Somerville, Syn Cole, Tommy Cash, London Elektricity, Elliphant, Metrik, Sikdope, Matisse & Sadko, Madisson Mars, Fred V & Grafix, Maduk, Alexander Alar, Matrix & Futurebound, Goddard, Phlegmatic Dogs, NCT, Oh Wonder, TroyBoi, Subshock & Evangelos, Crimson Scar, Tungevaag, Pi’erre Bourne, Alessandra, Camouflage, Klaxons, Nublu ning kõik teised kodumaised rohkem ja vähem kuulsad artistid.

Jaga
Kommentaarid