Pakendite ja kaubaalustega alustati juba Eesti taasiseseisvumise alguses ning ka praegu valmistatakse erinevaid puidust tooteid: nii standardseid n-ö euroaluseid kui ka erimõõdulisi rätsepalahendusi. Tõrra mainib, et nende kliendid on nii erinevatest valdkondadest kohalikud kui ka välismaised ettevõtted. Firma energia püütakse fokusseerida erinevatele pakenditele, kaubaalustele, muu hulgas valmistatakse erimõõdulisi ja erilahendusega kaubaaluseid, kaste jms.

Uuenduslik ja jätkusuutlik ärisuund

„Viimased kümme aastat oleme aga arendanud uut ja üsna arukat tootesuunda, milleks on erinevad laine- ning kärgpapist kaubaalused. Oleme võimelised kavandama ja tootma neid väga erinevate vajaduste tarbeks. Kõik meie laine- ja kärgpapist tooted ning nende loomise tehnilised lahendused on ka kaitstud, see tähendab, et parimat lahendust suudame Eestis pakkuda vaid meie,“ selgitab projektijuht.

Välimuselt, kujult ja suuruselt on need alused väga sarnased oma puidust vendadele.

Välimuselt, kujult ja suuruselt on need alused väga sarnased oma puidust vendadele. Plussidena võib aga välja tuua, et papist alused on mugavad ja nägusad nii kauba esitlemiseks kui ka paigutamiseks müügialadel. Tõrra nimetab neid aluseid muu hulgas võõrkeelse nimetusega display pallet, mis markeeribki asjaolu, et neid kasutatakse kauba vahetul esitlemisel ja müügil: papist alus ostetakse tühjaks ning seejärel saab suunata sellise otse paberipressi.

„Papist alused on alati kuivad, puhtad, kerged ja uued. Neid on väga mugav kasutada: tõstad autolt kauba maha ja sõidad sama pappalusega otse müügialasse. Kui alust enam vaja pole, saab selle pressida koos muu papiga kokku ja saata taaskasutusse. Kaob ära vaev tegeleda raskete ja määrdunud puidust aluste utiliseerimise ning muu kaasnevaga,“ selgitab projektijuht.

Taaskasutatav ja ökoloogiline

Eriti nõutavaks muudabki need laine- ja kärgpapist kaubaalused nende taaskasutus, õigemini asjaolu, et aluste valmistamiseks kulunud materjal jääb ringlusse. Kastoram valmistab juba praegu oma aluseid kuni 2/3 ulatuses taaskasutatud papist. Tõrra mainib, et puidust kaubaaluseid ei saa kunagi teha taaskasutatud puidust. Paljud ei tea ka seda, et Euroopa Liidust välja liikuvad puidust alused peavad olema kuumtöödeldud puidust, mis muudab need kalliks.

„Papist aluste puhul on suureks boonuseks ka nende aluste kaal, mis transpordil on väga suur kulukomponent. Lisaks, nagu juba mainitud, kaob ära erinevate aluste utiliseerimiskulu ja selleks kuluv vaev,“ lisab projektijuht.

Olgugi et enamik papist kaubaaluseid tehakse ikkagi standardmõõtudes, on Kastoramil võimalik klientidele pakkuda aluseid ka erinevas mõõdus ja konfiguratsioonis.

Olgugi et enamik papist kaubaaluseid tehakse ikkagi standardmõõtudes, on Kastoramil võimalik klientidele pakkuda aluseid ka erinevas mõõdus ja konfiguratsioonis. Samuti saab lisatasu eest valida mõningaid värvitoone ning alustele on võimalik trükkida vajalikku informatsiooni ja tähistusi. Tõrra ütleb, et nad võimaldavad oma klientidele just selliseid rätsepalahendusi, nagu kliendil ja/või konkreetsel kaubal tarvis.

„Papist kaubaalused pakuvad alternatiivi paljudes valdkondades, siiski mõningate eranditega. Aga kui papist kaubaalus või pakend ei ole sobilik, valmistame alused puidust – klient saab ikkagi ja alati vajaliku lahenduse,“ kommenteerib projektijuht.

Kastoram WOOD toodab mainitud laine- ja kärgpapist kaubaaluseid juba praegu märkimisväärses mahus. Tõrra sõnul tahab ettevõte – ja on selleks ka võimeline – tootmist veelgi kasvatada. Selle juures soovitakse areneda just koos uute klientidega.

Vaata tooteid lähemalt: www.kastoram.com

Jaga
Kommentaarid