LaitseRallyParki looja Üllar Suvemaa on ise Laitsest pärit ja viimased mõnikümmend aastat ihu ning hingega rallipargi arendust vedanud. Ehitusinseneri haridusega meest ennast pole kiirusepisik küll nakatanud, kuid teda huvitab siiski kõik, mis on seotud autode, võidusõidu ja liiklusega. LaitseRallyPark pole aga vaid rajal kihutamine, elamuskeskuse kompleksi kuulub ka lastele mõeldud liikluslinnak, mängudemaja, samuti suur peo- ja konverentsiruum. Teemapargis saab veeta imelise päeva oma pere või sõpradega, kuid korraldada ka meeskonnaüritusi või firmapidusid.

Veeda aega rooli keerates

Rallipargi südameks on loomulikult erinevad rajad, kus saab ennast proovile panna rallikrossis ja kardisõidus, talviti ka jäärajal. Miks mitte ka automudelismis, mille rada on samuti olemas! Elamuskeskusesse võib tulla nii oma autoga, kuid huvilistele renditakse 2,3-kilomeetrisel paarisrajal ringi kihutamiseks ka Ladasid ja BMW-sid. Kiirusehullude jaoks on siin kõik turvaline – öeldakse ju rallipargi reklaamklipiski, et „Tule rallita meil, mitte tänaval“. LaitseRallyParkis korraldatakse ka rahvusvahelisi võistlusi, mis tähendab, et kõik rajad on vastavuses nõuetega, mis tagab turvalisuse, kuid mis peamine, suurepärase sõidukogemuse.

Kiirusehullude jaoks on siin kõik turvaline – öeldakse ju rallipargi reklaamklipiski, et „Tule rallita meil, mitte tänaval“.

Kuna LaitseRallyParkis tahetakse tegevust pakkuda absoluutselt kõigile, on üha rohkem hakatud mõtlema, kuidas äratada autohuvi ka kõige väiksemates, kolme- kuni seitsmeaastastes, sest just neist kasvatatakse tulevasi Märtineid, Tänakuid ja Aavasid. Nende kõige pisemate jaoks on kindel koht laste liikluslinnakus, kus on maha märgitud päris auto- ja kõnniteed, paika pandud liiklust reguleerivad foorid ja märgid ning ehitatud väikesed majadki.

Unikaalne kollektsioon

Elamuskeskuse teiseks keskmeks on vanaautode kollektsioon, mis on praeguseks ilmselt Eestimaal kõige uhkem ja annab silmad ette paljudele välisriikide automuuseumidelegi.

Mainitud kollektsioonis on mitu eeskujulikult restaureeritud Ford T-d, Chevrolet Capitol, Buick Model 27, 1935. aasta MG Midget PA, Ameerika klassikuist 1957. aasta Bel Air. Ühtekokku rohkem kui 50 klassikalist vanaautot, sealhulgas 15 BMW-d, millest mitmed on siinmail absoluutsed rariteedid (mudelid 300 Izetta, 700, 2002 Turbo). Lisaks veel suur hulk nõukogudeaegseid masinaid, mis on tänapäeval kollektsionääride silmis juba vägagi ihaldusväärseteks muutunud.

Kollektsioonis olevad autod on osalenud ka erinevates filmides, nendega on tehtud pulmasõite ja neid on kasutatud fotosessioonidel.

LaitseRallyParki tegevjuht Üllar Suvemaa ütleb, et iga uunikumiga käib kaasas oma lugu – nii auto enda lugu kui ka selle kollektsiooni saabumise lugu. Kümmekond autot on ta ise oma meeskonnaga restaureerinud, paljude „korda tegemine“ seisab veel ees. Kollektsioonis olevad autod on osalenud ka erinevates filmides, nendega on tehtud pulmasõite ja neid on kasutatud fotosessioonidel. Pärast kiiremaid ringe autoroolis ongi mõnus jalutada Automajas ja õppida tundma seda ajalugu, mismoodi autod sündisid, arenesid, muutusid. Soovi korral on võimalik Suvemaad kutsuda ka giidiks oma kollektsiooni tutvustama.

Pidu, mis peo nime väärt

Vanaautode väljapanekuga samas majas asub ka tänapäevane ja kuni 300 inimest mahutav peaaegu black-box’i stiilis peo- ja konverentsisaal, kus on peetud nii seminare, juubeleid, asutuste pidusid, Eesti tippbändide kontserte kui ka valitud aasta autot. Praegu on juurdeehitusena valmimas ka köök, mis tähendab, et lähitulevikus on külalistel, kes on võidusõidu ja autode kollektsiooni uudistamisega ühele poole saanud, võimalik ka keha kinnitada.

Privaatsemate rõdudega peoruum ei ole kaugeltki mõeldud vaid autondusega seotud ürituste korraldamiseks. Elamuskeskuse muudabki eriliseks asjaolu, et LaitseRallyPark pole mõeldud vaid „bensiinipeadele“, sest autode ilu ja kiiruse võlu oskavad hinnata kõik inimesed.

Kohtumiseni LaitseRallyParkis! Vaata lähemalt: www.laitserallypark.ee

Jaga
Kommentaarid