Novo Nordisk teatas enda tulemustes, et nende müük on Taani kroonides kasvanud 31%. Kogu eelmise aasta ärikasum hüppas Taani kroonides 37% ehk püsiva vahetuskursiga arvestades 44% (33,71 miljard dollarit).

Näiteks eelmises kvartalis kasvas Novo Nordiski kasum 62% ehk 3,2 miljardi dollarini, olles kooskõlas ka analüütikute ootustega. Samas Wegovy viimase kvartali müük, mis ulatus 9,6 miljardi Taani kroonini, jäi jällegi alla analüütikute ootustele.

Populaarseid kaalulalandamissüste nagu Ozempic ja Wegovy tootev Novo Nordisk on enda aastavahetuse rallit laiendanud tänaseni. Investorid usuvad jätkuvalt, et nõudlus söögiisu vähendavatele ravimitele on suur. Ettevõtte täna hommikul avaldatud tulemused kinnitavad ka tõusvat trendi.

Novo Nordiski julge tulevikuvaade, mis eeldab tänavu 29-protsendilist tõusu ärikasumis, viis ka aktsia eilsest sulgemishinnast täna päeva algul 4,1 protsenti kõrgemale. Käive peaks ettevõttel tänavu kasvama aga 26%.

„Näeme GLP-1 pakkumise paranemist, mis toetab Wegovy müügi kahekordistumist ja jätkuvat Ozempic populaarsuse hoogu sel aastal,“ ütles Bloombergi analüütik Michael Shah, öeldes, et ettevõtte 2024. aasta väljavaated on pigem konservatiivsed. Samas peab ettevõte arvestama, et nad seisavad silmitsi ka kasvava konkurentsiga rasvumisvastaste ravimite turul.