Ettevõtte teatel tekitas rahvusvaheline võlakirjaemissioon investorites suurt huvi ning see märgiti tugevalt üle, jättes küll detailid täpsustamata. Tagatud eelisvõlakirjade tähtaeg on viis aastat ja intressimäär 3,15% + euribor. Võlakirjaemissiooni märkisid peamiselt Põhjamaade ja Mandri-Euroopa tunnustatud institutsionaalsed investorid.

Nortali asutaja ja tegevjuhi Priit Alamäe sõnul kinnitab võlakirjaemissiooni edu ettevõtte head mainet ning on tugev märk usaldusest professionaalsete investorite hulgas.

Emissiooniga kaasatud raha kasutab Nortal eelmise võlakirja refinantseerimiseks ning ettevõtte kasvu kiirendamiseks Põhja-Ameerikas, Ühendkuningriigis ning Euroopa saksakeelsetel turgudel.

„Oleme seni Põhja-Ameerikas tegutsenud peamiselt Seattle’i piirkonnas ja riigi loodeosas. Nüüd oleme võtnud strateegiliseks fookuseks ettevõtete omandamise ja laienemise ka USA idarannikule,“ ütles Alamäe.

Kanadasse sisenes Nortal 2022. aastal ja Ühendkuningriiki 2023. aastal. Võlakirjaemissiooniga kaasatud rahaga planeerib ettevõte mõlemal turul kasvu kiirendada. „Lühikese ajaga oleme näinud nii Kanada kui ka Ühendkuningriigi turul meie teenuste vastu märkimisväärset huvi nii avalikus kui ka erasektoris,“ lisas Alamäe.

Samuti on Nortali eesmärgiks laieneda Ladina-Ameerikas, nähes, et piirkond on tuntud oskuslike ja tehniliselt võimekate talentide poolest. „Kohalolu Ladina-Ameerikas võimaldab meil teenindada Põhja-Ameerika kliente nende ajavööndis ja pakkuda koostöös Euroopa arenduskeskustega ööpäevaringselt teenuseid,“ ütles Alamäe.

Nortal emiteeris viimati 2019. aasta mais samuti 50 miljoni euro väärtuses võlakirju, mille tähtaeg on tänavuse aasta 28. mail. Nende võlakirjade nominaalne intress oli määraga 4,75%.

Viimase avaliku ehk 2022. majandusaasta aruande kohaselt ulatus Eesti ühe suurima IT-firma äritulud tunamullu 189,8 miljoni euroni. Kasumit teenis Nortal toona 24,1 miljonit eurot.