Riigi teenetemärkide saajate avalikustamise hetkel istus Nõgene kahetunnisel koosolekul. „Ühel hetkel hakkas telefon väga tihti taskus värisema, seega piilusin vaikselt järele ja sain siis aru, mis on toimunud,“ rääkis ta.

Tippjuht tõdeb, et teenetemärgi saamine oli tema jaoks ootamatu. Selle saamisest ta kunagi unistanud ei ole. „Sellistest asjadest ei tasu kunagi ise unistada. Rõõmu teevad need vaid siis, kui tulevad ootamatult ja keegi teine on sind märganud. Mitte et sa ise oleksid unistanud,“ rääkis ta.

Täna töötab Nõgene suure innu ja pühendumusega Tallinkis, kus tema selle aasta soov on ettevõte neli aastat vändanud kriisidest lõpuni välja sikutada. „Hetkel tundub, et see on õnnestunud. Eelmisel aastal läks üsna hästi, samas maailmas on endiselt väga palju ebastabiilsust. Tuleb palju tööd teha, et nii Eestil kui ka Tallinkil ja mul endalgi hästi läheks.“

Nõgene tunnistab, et hoiavad jätkuvalt osad laevad tööst väljas. „Läänemereäärsed riigid ei ole veel valmis, et lisalaevad tagasi tuua. Reisijaid ei ole piisavalt ja selleks peabki väga palju tööd ka edaspidi tegema.“

Teenetemärgi saanud ettevõtjad

Eesti tänab ettevõtjaid. Teenetemärgi saavad investor Lars Peter Elam Håkansson, kel oli oluline roll Eesti kapitalituru tekkel ning AS Tallink juhatuse esimees, ettevõtluse ja kultuurielu edendaja Paavo Nõgene.

Samuti saavad teenetemärgi Hiiumaa ettevõtluse edendaja Tiit Randmaa; OÜ Englo asutajad Karin Punning ja Toomas Sõmer; LHV Group asutajaliige ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann; turismiettevõtja, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp; Tõrva Tarbijate Ühistu, Coop Tõrva juhataja Ilona Osijärv; toiduainetööstusettevõtte Kulinaaria OÜ tegevjuht Andres Heinver; investeerimisplatvormi Funderbeam asutaja ja juht Kaidi Ruusalepp; metallitööstusettevõtete Metec ja Tarmetec juht Toomas Lepp; idusektori ettevõtja Tõnu Runnel.