Kokku tegi lõppenud aastal Estateguru platvormil investeeringuid 29 890 unikaalset investorit, neist üle kolme tuhande tegid seda esmakordselt. „Ühisrahastuse mudeli tõelist väärtust näitab ilmekalt fakt, et enam kui kolmandik investeeringuid on mahus 50-100 eurot. Ühelgi jaeinvestoril üksikult nii väikeseid summasid kinnisvara tagatisel paigutada ei õnnestuks, aga ühisel jõul on see täiesti võimalik,“ kommenteeris Estateguru juht Mihkel Stamm ning rõhutas, et 100 miljoni piiri ületanud investeeringute kogumahu kõrval ongi eriti oluline just investorite mitmekesisus.

Kõige suuremas mahus tegid Estateguru kaudu eelmisel aastal investeeringuid Saksamaa (€31M), Eesti (€16,7M), Tšehhi (€7,2M), Leedu (€7,1M) ja Šveitsi (€4,2M) investorid. Aasta jooksul rahastati kokku 430 erinevat projekti, keskmine laenumaht oli 231 tuhat eurot. Mahukaim projekt oli Eestis ning seda rahastati üheksas erinevas etapis kogusummas 4,2 miljonit eurot. Ka suurim ühekordne, 900 000 eurone laen anti välja Eestis.

Viiendiku võrra eelnenud aastast enam ehk kokku ligikaudu 60% kõigist investeeringutest tehti automaatse investeerimise funktsiooni kasutades. „Automaatsete investeeringute osakaalu jätkuv kasv näitab, et kliendid hindavad meid ja meie pakutavaid projekte kõrgelt ning on valmis edukalt lõppenud investeeringutest laekunud vaba raha meie platvormil koheselt uuesti investeerima. Sellise usalduse eest oleme kahtlemata väga tänulikud,“ kommenteeris Mihkel Stamm, kelle sõnul oli investeerimise intensiivsusrekord detsembris, mil Estateguru investorid paigutasid kahel järjestikusel päeval projektidesse rohkem kui 1 miljon eurot.

Estateguru on juhtiv üle-euroopaline investeerimiskeskkond, mis pakub väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele laene kinnisvara tagatisel ja hoolikalt valitud investeerimisvõimalusi meie ülemaailmsele investorite kogukonnale. Arendame digitaalset piirideta ökosüsteemi kinnisvaraprojektide rahastamiseks ja investeerimiseks Euroopas ning kaugemalgi. Ühendades erinevad teenusepakkujad, ettevõtjad ja investorid ühte tegevuskeskkonda, saame pakkuda midagi ainulaadset, mida teised finantsasutused ei suuda – sujuvat, piiriülest ja digitaalset teenust laenuvõtjatele ja investoritele.

Estateguru meeskonda kuulub Helsingis, Londonis, Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Berliinis asuvates kontorites ligi 80 professionaali 12 erinevast rahvusest.