Delfi Ärilehe poole pöördus Tallinna kortermaja elanik, kes sai maksuametilt maamaksuteate, kus makstav summa oli eelmise aastaga võrreldes 8000% suurem. „Makstav summa on nüüd 1200 eurot, aasta varem oli see vaid 15 eurot,“ avaldas lugeja pahameelt. Lugeja elab uusarenduses, mis valmis vaid paar aastat tagasi.

Maksuameti kommunikatsioonispetsialisti Kertu Laadoga sõnul on antud kliendi mure puhul tõenäoliselt tegemist süsteemi sisse lipsanud veaga.

„Nimelt on süsteem mõnele Tallinna korteriomanikule arvutanud maamaksu terve kortermaja aluse maa eest. Probleem ei ole õnneks massiline, aga oleme sellest teadlikud ja otsime praegu vea põhjust, et see siis ära parandada,“ selgitas Laadoga.

Maamaks see aasta hoopis väikesem

Ta lubab, et maksuamet saadab kindlasti inimestele teavituse, kui arvutusviga on parandatud ja uus teade väljastatud. „Maamaksu esimese osa tasumise tähtaeg on alles 1. aprill, seega ei pea inimesed kiirustama,“ sõnab Laadoga.

Ta lisab, et maamaksuteatega on kõigil võimalik tutvuda e-MTAs ja kui summa tekitab küsimusi, siis täiendavate küsimustega võib alati pöörduda nii maksuameti kui ka kohaliku omavalitsuse poole.

„Küll aga saan öelda, et kokkuvõttes on meie poolt kogutav maamaksu summa tänavu hoopis väiksem – 2023. aastal saatsime välja 398 000 maksuteadet kogusummas 59,14 miljonit eurot, tänavu saadame välja 442 000 maamaksuteadet summas 58,8 miljonit eurot,“ ütleb Laadoga.