„Nii palju kui me teame, siis osa raha mängiti maha kasiinos ning osa investeeriti riskantsetesse finantsinstrumentidesse läbi internetiplatvormi Interactive Brokers Central Europe. Meile teadaolevalt on see raha kadunud,“ ütles BaltCapi esindav TGS Balticu advokaat Dovilė Armalytė Leedu majandusväljaandele vz.lt.

Kokku 5,48 miljoni eurone nõue esitati lehe sõnul Leedu portfelliettevõtete „Žvirgždaičių energija“ ja „Nullus“ ning Poola ettevõte „En Efficiency Pl“ poolt.

Fondi advokaatide sõnul pani Interactive Brokers toime rikkumisi, kuna ei täitnud ettevõttele pandud kohustusi, seega nõutakse investeerimisplatvormilt portfelliettevõtetele tekitatud kahju hüvitamist. Advokaadi sõnul näitab olemasolev teave, et kahju võis tekkida aastatel 2021-2022.

Mullu novembri lõpus avastas BaltCap, et nende esimesest infrastruktuurifondist Leedus on raha kaduma läinud, mistõttu lõpetati leping fondi sealse partneri Šarunas Stepukonisega. Nüüd on Euroopa prokuratuuri järelevalve all käimas kaks uurimist. Viimase info kohaselt on infrastruktuurist varastatud raha hulk kerkinud 40 miljoni euroni.

Stepukonis arreteeriti esmaspäeval ning kohus lubas teda vahi all hoida kuni 24. veebruarini.