Uue vaate aluseks on kasvanud kasumiootused, märgiti reedel klientidele saadetud memos.

Varasemalt ootas investeerimispank, et USA enimjälgitud S&P 500 aktsiaindeks lõpetab 2024. aasta 5100 punkti tasemel. See prognoos tehti detsembris ning toona tõsteti ootust varasema 4700 punkti pealt.

Nüüd ootab investeerimispank aktsiaindeksi tõusu 5200 punktini, mis annab tänaselt tasemelt ligi 4% kasvuruumi. Otsuse taga on ootus, et USA majanduse väljavaade paraneb ning sealsete ettevõtete kasum kasvab tänavu 8%.

Eelkõige oodatakse suuremat kasumit sealset börsi domineerivale suurele seitsmele tehnoloogiaettevõttele, kelleks on Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Amazon (AMZN), Nvidia (NVDA), Meta Platforms (META), Tesla (TSLA) ja Alphabet (GOOG/GOOGL).

Goldman Sachsi strateegi David Kostoni sõnul aitab kasvule kaasa tehisintellekti laialdasem kasutuselevõtt ning USA tarbija tugevus. Kui kõige tugevamat kasumite kasvu oodatakse suurtelt tehnohiidudelt, siis ärimarginaalid peaksid suurenema ka teistel aktsiaindeksis olevatel ettevõtetel, kuid oluliselt väiksemal määral.

Investeerimispanga strateegid on optimistlikumad ka globaalsete aktsiate suhtes ning varasema „neutraalse“ soovituse asemel soovitatakse globaalseid aktsiaid nüüd osta. Tõusnud optimismi taga on suurema majanduskasvu ootus ning tööstusaktiivsuse taastumine.