Uute omanike soov on Karell Kiirabi strateegilise partnerina edasi arendada elutähtsate meditsiiniteenuste osutamist, investeerides lisaks infrastruktuurile ka töötajatesse, et tagada võimekas meeskond, teatas BaltCap pressiteate vahendusel.

Südamekodud ASi omanikeks on läbi ettevõtete Rain Rosimannus, Jako Laanemägi ning Martin Kukk.

Karell Kiirabi on Eesti esimene ja suurim erakätes olev kiirabiteenuse osutaja, mis teenindab Harjumaa, Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa piirkondi 18 kiirabibrigaadiga. Karell Kiirabi annab tööd ligi 350-le inimesele. BaltCap investeeris Pihlakodu ketti ja selle tütarettevõttesse Karell Kiirabi 2019. aastal. BaltCapi investeerimisperioodi jooksul vahetas Karell Kiirabi välja kogu masinapargi, renoveeris kiirabijaamad ning ettevõtte müügitulu kasvas ligi 50 protsenti.

BaltCapi investeeringute juhi Sten Sontsi sõnul sai BaltCapi investeerimisperioodi ajal Karell Kiirabis kaastegevjuhtide Õnne Bartoševitši ja Ivetta Sakkarti eestvedamisel paika tugev juhtkond ning viidi läbi mitmed olulised arendused. „BaltCapi ja kaasaktsionäride investeeringu toel uuendas ettevõte jõuliselt autoparki ja renoveeris kiirabijaamad, mis aitavad panustada kogu Eesti erakorralise meditsiinisüsteemi arendamisse. Lisaks panustati hiljuti ka uutesse telemeditsiiniseadmetesse, mis võetakse kasutusele peagi üleriigiliselt,” ütles Sonts. 

Karell Kiirabi AS-i ühe uue omaniku ja nõukogu liikme Martin Kuke sõnul on ostu tagamaaks soov investeerida Eesti meditsiinivaldkonna arengusse ning tagada, et elutähtsad tervishoiuteenuseid baseeruksid Eesti kapitalil. Ettevõtte ostu-müügi tehingut aitas finantseerida Eesti kapitalil põhinev AS LHV Pank.

 „Karell Kiirabi on olnud loomisest peale erakätes ja meie omanikena ei too kaasa revolutsioonilisi muudatusi. Pigem soovime jätkata senist head tööd. Me näeme, et saame veel rohkem panustada kvaliteetsesse teenusesse eelkõige inimestesse ja ka infrastruktuuri investeerides. Kiirabiteenus on Eestis muutumises: tulema peaks valdkonna uus arengukava, juurutamisel on eKiirabi süsteem, samuti on tulemas kaugkonsultatsioonide ja telemeditsiini arendamine koostöös teiste tervishoiuasutustega. Soovime olla valdkonna arengus kaasarääkijad, panustajad ning pakkuda parimat kiirabiteenust,“ lisas Kukk.

„Kvaliteetse ja toimiva kiirabiteenuse tagamiseks on kõige olulisemad inimesed: oleme Eesti tervishoiuvaldkonnas silmitsi üha suureneva tööjõukriisiga, samas võime öelda, et Karell Kiirabi on seni hästi toime tulnud – saame uhked olla kvalifitseeritud ja võimekate meeskondade üle,“ rääkis Karell Kiirabi AS juhatuse liige Õnne Bartoševitš ning lisas, et mõistagi on kiirabiteenuse puhul ka oluline kaasaegse kõrgtehnoloogilise autopargi olemasolu, millesse on järjepidevalt investeeritud ning seda tehakse ka edaspidi.

Viru Haigla, mis asub nüüd Pihlakodu kaubamärgi all, ostis Karell Kiirabi Urmas Sõõrumaale kuuluvalt U.S. Investilt 2016. aastal.

2022. aastal teenis Karell Kiirabi 11,5 miljonit eurot müügitulu ning puhaskasumiks kujunes 1,07 miljonit eurot. Aasta varem olid nii käive kui kasum samas suurusjärgus.