Äriregistrist on näha, et esmaspäeval tehtud kandega sai Metaprindi juhatuse uueks liikmeks Artjom Sokolov. Varem on Sokolov olnud SEB juhtkonna liige ja ettevõtete panganduse valdkonna juht.

Ettevõtte juht Martti Lemendik sõnas, et Metaprint koos oma õdeettevõttega Hollandis kasvab, mistõttu on ette näha uute tootmisvõimsuste rajamist nii Eestis kui Lääne-Euroopas. Seetõttu toodi juhtkonda juurde rahvusvaheliste suurettevõtete juhtimiskogumusega inimene, kellest saab grupi tegevjuht, selgitas Lemendik. „Mina suuromanikuna ning juhatuse esimehena saan nüüd veelgi rohkem keskenduda strateegilistele kasvuteemadele ning globaalsele innovatsioonile.“

Eelmise aasta augustis selgus, et Kaja Kallas on investeerinud laenudega oma abikaasa Arvo Aalliku ärisse, mille kaudu Hallik hoiab omakorda osalust Venemaale kaubavedu korraldavas logistikaäris Stark Logistics. Logistikaäri peamine klient on metallpakendite tootja Metaprint, kes pole Venemaal tegevust lõpetanud, vaid hoopis tarninud Eestist sinna miljonite eurode väärtuses toormaterjali, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Sõja alguse järgselt oleme müünud Eesti ettevõttele oma veoteenuseid kokkuleppel, et aidata nende Venemaa äritegevus lõpetada,“ selgitas Hallik, aga lisas, et samas aitas Stark Eesti ettevõttel ka „lõpuni täita varem sõlmitud lepinguid“.

Venemaal esitatud Metaprint OOO 2022. aasta majandusaasta aruandes annab Eesti päritolu ettevõte ülevaate nii-öelda debitoorsetest arvetest, ehk tõenäoliselt laekuvatest summadest. Selles tabelis on märgitud Tn-Alabuga nimelise ettevõtte reale summa 27,3 miljonit rubla, ehk umbes 260 000 eurot.