Nii Nikkei kui natuke laiem indeks Topix on tänavu Aasia piirkonnas näidanud silmapaistvat tulemust, olles aasta alguse tasemest 10% kõrgemal ja näidates mõlemad 2023. aastaga võrreldes enam kui 25-protsendilist tõusu. Tegemist on mõlema indeksi parima aastase tulemusega viimasel kümnendil.

Jaapani ettevõtete kolmanda kvartali korralikud tulemused on Bank of America strateegid pannud tõstma Nikkei 225 indeksi 2024. aasta prognoose 38 500 punkti tasemelt 41 000 peale. Samas Topixi prognoosi tõstsid nad 2715 punkti tasemtl 2850-ni.

Rallit on toetanud ka jeeni nõrk tase, mis on tänavu dollari suhtes langenud 6%, saavutades eelmise aasta lõpus 33 aasta madalaima taseme. Samas Tokyo börsi andmed näitasid, et välismaalased investeerisid enam kui kaks triljonit jeeni börsi suurimatesse ja likviidsematesse aktsiatesse.

Nikkei teatas eelmine nädal ka seda et börsifirmade puhaskasumid võivad kolmandat aastat järjest lõppeda rekordtasemel. Goldman Sachsi analüütikute sõnul on selle põhjuseks perioodil oktoobrist detsembrini 45% kasvanud kvartalikasum. Näiteks maailma üks suurim autotooja Toyota oli paljude seas, kes uuendas enda tuluprognoosi, eeldades suuremat kasumi ja tugevamat käivet.