Ettevõte teatas, et on saanud 679 teadet vahelduvvooluadapterite ülekuumenemisest või süttimisest, sulamisest ja põlemisest, sealhulgas 43 teadet kergetest põletushaavadest.

Dynabook Americas ütles, et tarbijad peaksid kohe lõpetama adapterite kasutamise ja võtma ettevõttega ühendust tasuta asenduse saamiseks.

Tagasikutsumine puudutab vahelduvvooluadaptereid, mida müüakse nii koos Toshiba personaalsete sülearvutitega kui ka eraldi ning mille kuupäevakoodid jäävad vahemikku 2008. aasta aprillist kuni 2012. aasta detsembrini. Adapterid on toodetud Hiinas.

Tagasikutsumise alla kuulub rohkem kui 60 mudelit. Ettevõte avaldas veebilehe, kus on loetletud mõjutatud adapterite mudelinumbrid ja seerianumbrid.

Toshiba oli kunagi sülearvutite turul juhtiv tegija, kuid turuanalüüsifirma Gartneri andmetel moodustab see praegu umbes 1%. Praegu domineerib kategoorias 25% Lenovo, millele järgnevad HP (22%), Dell (17%) ja Apple (9%).

„Kuna adapterid on väga vanade mudelite jaoks, siis kasutab neid endiselt vaid väga väike osa elanikkonnast,“ ütles Gartneri analüütiku direktor Mikako Kitagawa.

Vahelduvvooluadapterid jõudsid juba aastaid tagasi pealkirjadesse, kuna need võivad kiiresti kuumeneda ja süttida.