„Uus hoone „kaunistab“ Pae parki. Nüüd ma lähen jalutuskäigule teises suunas,“ arvustas Pae pargi vastvalminud hoonet kohalik elanik kogukonna Facebooki grupis. Teised kommenteerijad nõustusid: „Väga masendava välimusega“;„roostes raud“; „nagu pärast apokalüpsist“.

„Nüüd on rooste trendikas. See peegeldab olukorda riigis,“ kirjutas Sergei.

„Lasnamäe on „silmapaistvate“ arhitektide eksperimentide koht,“ lisas Valeri. „Kõik on tehtud selleks, et me tunneksime end võimalikult masendavalt,“ lausus Galina.

Postituse autor ise on kindel, et selline teema nagu linnaarhitektuuri esteetika on oluline arutelu, et inimesed saaksid elada neile meeldivas keskkonnas. „Olen Lasnamäe elanik ja tean inimeste arvamusi. Ma ei ole kuulnud ühtegi head sõna selle kummalise hoone kohta,“ ütles naine RusDelfile.

Vastvalminud hoone Lasnamäel

RusDelfi palvel kommenteeris kriitikat ka Tallinna Linnaplaneerimise amet, kes kiitis hoone arhitektuurse projekti heaks.

„Padel tennishalli projekteerimisel on lähtutud kogu Pae pargi ja sellega piirnevate elamute detailplaneeringust. Spordisaali hakatakse kasutama padeltenniseks ja sinna rajatakse ka kohvik. Hoone arhitektuurne kujundus on teadlikult askeetlik ja lihtne,“ vastati ametist.

Praegu on saali kasutusluba menetluses ja lõplik haljastus algab kevadel, kui lumi on sulanud. „Et hoone sulanduks pargi ümbrusesse, paigaldatakse seintele vertikaalne haljastus ja linnupesad lindude jaoks,“ lubas Tallinna Linnaplaneerimise amet.

Padeltennis ühendab endas squashi, lauatennise ja tavalise tennise. Mäng leiutati Mehhikos ja sai kiiresti populaarseks kogu maailmas.