2023. aastal olid Eesti inimeste populaarseimad välissihtkohad Soome ja Läti, ent kolmandale kohale tõusis mõneti üllatuslikult Hispaania, jättes enda selja taha meie naaberriigi Rootsi ning Itaalia.

„Inimesed on koroonaaegsest reisihäbist üle saanud ning hakanud taaskord muretult reisima, millele viitavad välismaal tehtud kaardiostude arvu suurenemine ning kaudselt kindlustuse kahjuteadete arv, mis on taastunud COVIDi eelse tasemeni. Sunnitud kodukontori perioodist on tänaseni säilinud trend teha kaugtööd mõnest hea kliimaga riigist, mis seletab Hispaania, aga ka Itaalia populaarsust,“ selgitas Citadele panga jaepanganduse juht Marina Hakiainen. „Hispaania pole armastatud sihtkoht mitte ainult talvel, vaid ka suvel.“

Eelmisel aastal sooritatud ostude arv näitab, et Eesti elanikud käisid Lätis sagedamini kui Leedu elanikud. Lätis tehtud ostude poolest on Eesti elanikud teisel kohal, Leedu omad aga üheksandal. Leedu elanike kõige sagedasemad sihtpunktid olid möödunud aastal Saksamaa, Valgevene, Poola, Prantsusmaa ja Itaalia. Läti elanike meelissihtkohad aga Saksamaa, Poola, Hispaania, Leedu ja Rootsi.