Samsung tõi avalikkuseni esimesed vihjed Galaxy Ringist jaanuaris toimunud pressikonverentsil, kus ettevõte tutvustas uut nutitelefoni mudelit S24. Lõuna-Korea päritolu tehnoloogiaettevõte toob sõrmuse avalikkuseni Barcelonas toimuval Mobile World Congressil, mis algab juba täna.

Ettevõtte asepresidendi Hon Paki sõnul on sõrmus varustatud erinevate sensoritega, andes niiviisi ülevaate südamelöögi- ja hingamissagedusest. Samuti ka liigutuste arvust magamise ajal ja sellest, kui kaua võtab inimesel üldse aega magamajäämine.

Muuhulgas annab sõrmus teada n–ö elujõuskoorist. Nimelt korjab sõrmus füüsilise ja mentaalse valmisoleku kohta infot, tehes järelduse kandja võimalikust produktiivsusest. Kõiksugu andmed edastab sõrmus Samsungi Health äppi.

Sõrmus peaks müügile ilmuma sel aastal, ehkki ettevõtte tegevjuht ei anna kindlaid lubadusi ei hinnale ega täpsemale ajaraamile. Paki sõnul mõtiskleb ettevõte ka selle üle, et sõrmusega saaks teha kontaktivabasid makseid sarnaselt nutitelefonile.

Samuti töötab Samsung selle kallal, et mõõta mitteinvasiivselt glükoositaset veres, sealhulgas ka vererõhku. „Ma arvan, et meil on mitmeid teid, kuhu suunas minna,“ ütles Pak. Hetkel peavad inimesed glükoositaseme mõõtmiseks võtma endalt verd, nii et mitteinvasiivne lahendus oleks väga suur samm edasi.

Laiemas plaanis loodab Samsung, et erinevad seadmed annavad hoogu nende positsioonile tervisevaldkonnas. Sõrmusest kujuneks aga üks uusimaid tooteid. Paki sõnul saab nutikella ja sõrmuse kasutaja kooskandmisel väga erinevat infot tervise kohta.