Bitcoin kasvas koguni 4,4%, ületades seega 57 000 dollari piiri, enne kui ta langes teisipäeval kell 6 hommikul Londoni aja järgi ligi 56 000 dollarini. Bitcoin’i hind on alates aasta algusest tõusnud 32%. Tänaseks on ligi 6,1 miljardi dollari eest paigutatud raha 11. jaanuaril heakskiidu saanud bitcoin’i ETF-idesse. Ainuüksi see asjaolu näitab, et krüptovara vastu on huvi ka mitte nii entusiastlike digitaalset vara omavate investorite seas.

Pilveteenuseid ja ärianalüüsi pakkuv ettevõte MicroStrategy teatas esmaspäeval, et on sel kuul ostnud lisaks 3000 bitcoin’i. Nüüd omab ettevõte seda krüptovaluutat ligi 10 miljardi dollari väärtuses.

„Me ei eelda bitcoin’ilt tagasilööki, arvestades selle senist läbilööki ja positiivset hoogu,“ kommenteeris Fairlead Strategiesi asutaja Katie Stockton. CoinGecko andmetel on kõikide digitaalsete varade väärtus kokku jämedalt 2,2 triljonit dollarit. Samas karuturu ajal eelmisel aastal oli madalaimal koguväärtus 820 miljardit dollarit.

Bitcoin’i tootlus on tänavu edestanud mitmeid traditsioonilisi varasid nagu aktsiad ja kuld. Esmaspäeval tõusid mitmete krüptovaradega seotud ettevõtete aktsiad – MicroStrategy tõusis 16%, kauplemisplatvorm Coinbase Global Inc tõusis 17% ja kaevandaja Marathon Digital Holdings Inc 22%-list kasvu.