Rothschildi perekond kinnitas mehe surma kohalikule pressiliidule, andmata seejuures teada surma põhjusest.

„Meie isa Jacob oli paljude inimeste jaoks nende elus kõrgel kohal. Ta oli suurepärane rahastaja, kunsti ja kultuuri pühendunud kaitsja ja avalik teenistuja,“ tõdes perekond teates, tuues esile mitmeid tema heategevuslikke ettevõtmisi.

Kuulsa pangandusperekonna dünastia liikmena lahkus ta 1980. aastal perekonna asutatud pangast N.M. Rothschild & Sons Ltd. Seejärel lõi ta enda ettevõtte nimega Investment Trust. Äriühing, mis täna kannab nime RIT Capital Partners, on Suurbritannia suurimaid investeerimisfonde. Ettevõtte netovarade väärtuseks on novembri seisuga 3,5 miljardit naela ehk 4,4 miljardit dollarit.

Jacob Rothschild oli Suurbritannia juhtivaid filantroope. Ta oli näiteks National Gallery ja National Heritage Lottery Fundi juhatuses. Tuntud kunstikollektsionäärina taastas ta Spencer House’i Londonis ja juhtis Waddesdoni mõisa.

Kuninganna Elizabeth II autasustas teda 2002. aastal teenetemärgiga. Orden antakse inimestele, kes on seotud kunstide, hariduse, kirjanduse ja teadusega.

„Ta kasutas ära enda privileegi, panustades tohutult Suurbritannia kultuuri- ja äriellu,“ tõdes endine Inglismaa kantsler George Osborne enda X-i postituses. „Tema panus Waddesdoni galeriisse tegi sellest Briti muuseumi pärli,“ nentis Osborne.