Kaubamajakett Stockmann on pidanud oma klientidele meelde tuletama, et parfüümi testritest ei tohi vedelikku enda reisipakendisse ega muudesse pudelitesse täita, kirjutab Iltallehti.

Asi on läinud nii kaugele, et Stockmann pidi Helsingis vastava keelava sildi üles panema, et inimesed sellist tegevust ei harrastaks.

Stockmann ütleb, et selline käitumine on hakanud sagenema alates eelmise aasta sügisest. Kodunt kaasa võetud reisiks mõeldud pudelid täidetakse lõhnaõliga ka teistes poodides peale Helsingi.

Kuigi tegemist on ebaseadusliku teoga, saab Stockmanni kaubamaja aru, et kosmeetika ja lõhnaained pakuvad noortele huvi.

Sellises olukorras on müüjad püüdnud läheneda noortele täiskasvanu rollis, küsides neilt, kas nad vajavad abi, ja pakkudes neile pappidest lõhnapulki.

„Me mõistame ka seda, et noored on nõudlikud kliendid, kes tahavad endale uut lõhna osta või loodavad seda kingiks saada. Meie müügiinimesed saavad noortest aru ja üritavad neile igal võimalikul moel abiks olla,“ kommenteeris Iltallehtile Stockmanni kommunikatsiooniosakond.

Eesti Stockmanni turundusjuhi Inga Berkovitchi sõnul ei ole nende poes sarnast olukorda ette tulnud. Kuid Kaubamajas on lood teisiti. „Meil on olnud juhtumeid, kus reisisuuruses parfüümipudelid täidetakse, kuid see ei ole saanud probleemiks,“ kommenteeris Kaubamaja Ilumaailma teenindusjuht Evelin Randalu.