Lux Expressil on praegu Tartust Riia suunas kolm väljumist päevas, millest kaks saavad alguse Narva piiripunktist. Ettevõtte kogemusele tuginedes tekitab Tartu–Riia rongiliini eeldatav nõudlus küsimusi, ütleb Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos.

„Kogu eelmine aasta oli meil keskmiselt 12–15 reisijat Tartu–Riia lõigul. Paljuski, tõsi, ka seda Tartu–Riia liiniliiklust hoidis üleval Peterburi–Tartu–Riia liin, kust lisandusid Peterburi, Narva ja Jõhvi reisijad. Aga Tartu ja Riia vahel oli tõesti reisijad kõigest 10–15 väljumise kohta. Nii et nende andmete taustal tundub natukene utoopiline,“ kommenteeris ta rongiliinile prognoositavaid reisijanumbreid.

„Me ei näe nagu olulisi argumente, miks seda reisirongi täna ja eriti tänases Eesti riigi eelarveseisus nii jõuliselt Tartu ja Riia vahele surutakse. Selle kahe miljoni euro eest, mille eest kavandatakse kahte rongiühendust, suudaks Lux Express opereerida kaheksat ühendust Tartu, Riia ja Riia lennujaama vahel, mõlemas suunas ja ilma piletirahata,“ rõhutas Roos.

Loe pikemalt ERR-ist!