Reisijatel tuli juba eile seista silmitsi mitmete takistustega, kui bussid, trammid ja metrood lakkasid sõitmast, kuna Saksamaa kohalikud transporditöötajad alustasid kahepäevast streiki.

Töötajad nõuavad paremaid töötingimusi, sealhulgas lühemaid töönädalaid ning täiendavat kompensatsiooni ületunnitöö ja öötöö eest. Neid toetavad ka ametiühingud, nõudes transporditöötajatele paremaid tingimusi.

Sellised hoiatusstreigid on Saksamaal töölepinguläbirääkimistel tavaline taktika. Samas ajab see vihale eelkõige pendelrändajaid. „Ühistranspordiga liikuvate inimeste suhtes on ebaõiglane, kui nad pidevalt vaidlevad ja streigivad,“ nentis Kölnis arhitektuuribüroos töötav Ariaan Khalecci väljaandele Euronews.

Siiski leidub ka reisijaid, kes suhtuvad streikidesse mõistvalt. „Mõlemat poolt peab muidugi nägema. Aga võib aru saada, et ühistranspordis töötavad inimesed tahavad saada vastavat palka ja käituvadki nii just seetõttu,“ lisas Kölnis õppiv Maren Stemmler.

Streigiga on liitunud ka keskkonnaaktivistid, kes nõuavad ühistransporti rohkem investeeringuid, mis aitaks kliimakriisiga võidelda.