Neljapäeval esitatud hagiavalduses öeldi, et Altman ja OpenAI kaasasutaja Greg Brockman pöördusid algselt Muski poole, et luua üheskoos mittetulundusühing, kirjutab Reuters.

Muski advokaatide sõnul on aga Microsofti toetatud OpenAI keskendunud hoopis raha teenimisele, mitte inimkonna heatahtlikule abistamisele. Nad lisasid, et ettevõte hoidis oma kõige arenenuma tehisintellekti mudeli, GPT-4 disaini täielikult saladuses.

Musk oli OpenAI kaasasutajaks 2015. aastal, kuid lahkus selle juhatusest 2018. aastal. Ta juhib ka elektrisõidukite tootjat Tesla ning ostis 2022. aasta oktoobris Twitteri 44 miljardi dollari eest.

Eelmisel aastal lahkus OpenAI praegune tegevjuht Sam Altman juhatusest suure pauguga. Ta väitis, et üritab kaitsta ettevõtte missiooni arendada tehisintellekti, mis toob kasu inimkonnale. Paar päeva hiljem naasis Altman ettevõttesse koos esialgse juhatusega.

OpenAI kavatseb märtsis nimetada mitu uut juhatuse liiget, teatas Washington Post neljapäeval.

OpenAI juturobotist ChatGPT sai kuue kuu jooksul pärast selle käivitamist 2022. aasta novembris maailma kõige kiiremini kasvav tarkvararakendus. See vallandas ka konkureerivate juturobotite käivitamise Microsofti, Alphabeti ja hulga teiste idufirmade poolt, kes kasutasid hüpet ära, et tagada miljardite suurune rahastamine.

ChatGPT on paljud ettevõtted võtnud kasutusele mitmesuguste ülesannete jaoks, alates dokumentide koostamisest kuni arvutikoodi kirjutamiseni.