Praegu on Inter Carsil Eestis juba kaheksa esindust, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Narvas, Jõhvis, Pärnus, Rakveres ja Paides. Euroopas on esindusi kokku lausa üle 500. Inter Cars Eesti OÜ on Poola börsil noteeritud ettevõtte Inter Cars SA tütarfirma, mille tootevalikus on üle 4,6 miljoni sõidu- ja veoautode varuosa, samuti täis- ja poolhaagiste, busside ja rasketehnika varuosa ning tarviku.

Inter Cars Eesti 2022. aasta käive oli ligi 52 miljonit eurot ning esinduste ja peakontori peale kokku annab ettevõte tööd 180 inimesele. Iga uus esindus avatakse frantsiisilepingu tingimustes ja esmase investeeringu esinduse loomiseks kannab Inter Cars Eesti. Uue esinduse riiulid täidetakse enim nõutavate varuosadega ja äritegevust aidatakse käima lükata valdkonnaspetsiifiliste teadmistega.

„Oleme praegu aktiivselt otsimas endale partnerit, kes Jürisse loodavat esindust vedama asuks,“ sõnas Inter Cars Eesti OÜ juhatuse liige Vadim Škatov. „Uue Harjumaa esinduse eeliseks on kindlasti see, et kõrval asub 4000 m² uus ja võimas keskladu, kust saab kauba eriti kiiresti kätte,“ lisas Škatov.

Keskladu muudab kogu Eesti tarnevõrgu toimimist kiiremaks. Uue esinduse lisandumisega Harjumaale võidavad lähistel tegutsevad tööstus- ja remondiettevõtted, sest lühem tarneaeg muudab nende tegutsemise efektiivsemaks. Inter Carsi oluliste klientide hulka kuuluvad ka ametikoolid, mida ettevõte toetab õppetöös kasutatavate varuosadega.

Lisaks korraldab firma Eestis rahvusvahelist suurvõistlust „Noor automehaanik“ („Young Car Mechanic“), mis on mõeldud tudengitele, kes õpivad tehnikakoolide keskastme kutseõppes. Selle aasta rahvuslik finaal toimub 8. ja 9. mail Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolis. Rahvusvahelises finaalis osalevad parimad õpilased Bulgaariast, Ungarist, Lätist, Leedust, Poolast, Slovakkiast, Rumeeniast, Horvaatiast ja Kreekast.  

Võistluse peamine eesmärk on automehaaniku elukutse populariseerimine noorte seas, kogemuste ja õppemeetodite vahetamine ning loomulikult noorte automehaanika talentide leidmine, et valdkond Eestis areneks. Võistlust toetavad sellised maailmakuulsad brändid nagu Lemförder, Sachs, TRW, Wabco, Bosch, Schaeffler, Meyle, Shell, febi bilstein, Continental, Elring, Filtron, NRF, Varta, Moto Remo, Valeo, Delphi ja Milwaukee.

Inter Cars on Poola päritolu rahvusvaheline ettevõte, mis on spetsialiseerunud autovaruosade ja tarvikute maaletoomisele ning müügile. Poola emafirma 2023. aasta käive ületas nelja miljardi piiri. Inter Cars on noteeritud Poola börsil ja tegutseb mitmes riigis, olles tuntud oma kvaliteetsete toodete ning laia valikuga jaemüügivõrgu poolest.

Jaga
Kommentaarid