CNG (compressed natural gas) puhul on tegemist kokkusurutud maagaasiga, milleks kasutatakse tanklates võimsaid kompressoreid, mille tõttu on toodangu lõpphinnas oluline komponent kompressorite käitamiseks kasutatava elektri maksumus.

Alexela ning Olerexi tanklad pakuvad surugaasi ehk CNG-d täna hinnaga 1,189 EUR/kg. Eesti Gaasi tanklates on CNG hing 1,199 EUR/kg kohta. Hinnad on ühtlased nii Tartus kui Tallinnas.

CNG hind Eesti Gaasi tanklas

Alexela energiamüügi valdkonnajuht Tarmo Kärsna sõnul on maagaasi hinnad aasta algusest olnud langustrendis ning Hollandi Börsi TTF index on langenud 1. jaanuari võrdluses veebruari lõpuks ca 17%. Alexela tanklates alanesid CNG hinnad 9% tasemele. „Maagaasi hinna langused jõuavad tanklatesse 1-kuulise viitega ning maagaasi hinna languse jätkudes on lähikuudel oodata CNG hinna langust ka Eesti tanklates,“ märkis Kärsna.

Eesti Gaas hinnalangust ei kinnita

Eesti Gaasi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Kersti Tummi sõnul on CNG hind vastavuses gaasi hankimise hinna ja tootmise kuludega ja sellest tulenevalt ei ole hinna alandamine praegu olnud põhjendatud.

„Tanklas müüdava surugaasi hinnas sisaldub lisaks gaasi sisseostuhinnale elektrikulu, aktsiisikulu, võrguteenuse kulu ning kõik teised tanklaga seotud kulud, mis pole vähenenud, vaid osaliselt tõusnud,“ märkis ta. Lisaks arvestab hind turusituatsiooni. „Seega, jälgime olukorda ning korrigeerime CNG hinda vastavalt võimalustele,“ lisas Tumm.