Mis oleks, kui suudaksime tehnoloogiasektorit teadlikult tugevdades ja aidates tõsta valdkonna panuse Eesti sisemajanduse koguprodukti praegusega võrreldes kümnekordseks? Kas see on üleüldse võimalik, mida me selleks tegema peame ja millises seisus me praegu oleme?

Parempoolsete poliitik ja ettevõtja Kristjan Vanaselja märkis, et selleks, et Skandinaaviale järgi jõuda ei piisa pelgalt sellest, et samas tempos oma majandust kasvatada nagu nemad seda teevad, vaid peame leidma viise, kuidas kordades kiiremini majandus kasvama panna.

Tehnoloogiasektori eestvedaja Sten Tamkivi usub, et Euroopal on USA ja Hiina kõrval hea võimalus võtta osa sektori võidukäigust, mis kiirendaks majanduse kasvu, isegi kui hetkel kuulub maailma suurimate tehnoloogiaettevõtete sekka vaid kaks Euroopa firmat: ASML ja SAP.

„Euroopal on tohutu potentsiaal arendada tehnoloogiat ja ehitada sellest majanduslikult edukaid ettevõtteid. See meelitab kohale talenti, kapitali ja kõike muud. Kui rääkida Euroopast, siis Eesti oskab seda kõige paremini.“

Arutelus osalevad infotehnoloogiaettevõtja ja riskikapitali investor Sten Tamkivi, Asutajate Seltsi president Allan Martinson ja ingliinvestor ning legendaarne tehnoloogiajuht Sergei Anikin. Arutelu juhib GoWorkaBit asutaja ja Parempoolsete aseesimees Kristjan Vanaselja.