Jõelähtme vallas ridaelamuid ja eramuid arendanud Simetra Kinnisvara võlgneb Estategurule ja maksuametile kokku ligi kaks miljonit eurot, koos ühisrahastuskeskkonnale maksmata intresside ja viivistega oleks summa suuremgi.

Enampakkumisele on kinnistud pandud 1,62 miljoni euro eest, lisaks on üks korteri ostuks eellepingu sõlminu valmis tehinguga lõpuni minema ja sealt peaks Estategurule laekuma 200 000 eurot ehk praeguse seisuga on lootus tagasi saada vähemalt 1,82 miljonit eurot.

Kui alghind jääb paika, siis see Estateguru kaudu antud laenu põhiosa täielikult ei kata, kuid Estateguru Eesti juht Tauri Tiik ütles väljaandele, et põhiosa peaks saama kaetud, intresside ja viiviste maksmine sõltub enampakkumise tulemusest.

Pooleli ridaelamuboksid ja majad on müügis olnud novembri algusest hindadega 199 900 kuni 239 000 eurot ehk kokku 1,78 miljoni euro eest, kuid ostjaid pole nelja kuu jooksul tekkinud, mistõttu ka nüüd on projekt odavamalt müügis. Enampakkumine algab 19. märtsil kell 12 ning lõppeb 26. märtsil kell 14.

Loe lähemalt Ehituslehest.