Rahvusvahelisel ja avatud OSDM-online standardil põhinev digitaalne infrastruktuuriteenus on loodud Rootsi ühistranspordituru moderniseerimiseks. See lihtsustab piletimüüki ja suurendab teenusepakkujate ristmüügivõimalusi, võimaldades neil pakkuda reisijatele lisateenuseid.

Uus süsteem tagab kiire ja efektiivse infovahetuse erinevate väliste liikuvusteenuste pakkujate ja piletimüügipartnerite vahel, muutes kogu ostuprotsessi reisijatele sujuvaks ja hõlpsaks. Reisijatel on nüüd mugavam planeerida ja broneerida reise, mis hõlmavad mitmeid veoteenuse pakkujaid, sealhulgas ka konkureerivaid pakkujaid.

Reisijateveo teenusepakkujate piletite ristmüüki võimaldab uue süsteemi tehnoloogiline vundament Turnit Hub, mis hakkab korraldama enam kui 50 erineva pakkuja piletimüüki Rootsi turul, sealhulgas SJ (Rootsi riiklikud raudteed), Vy Group (Norra riiklikud raudteed), Arlanda Express, SL (Stockholmi ühistranspordiamet), Västtrafik (Göteborgi ühistranspordiamet), Skanetrafiken, Mälardalstrafiken, Inlandsbanan ja MTRX.

NDSiga liitumiseks ajakohastavad reisijateveo teenusepakkujad järgnevatel kuudel oma praegused müügisüsteemid või võtavad kasutusele uued süsteemid, et need vastaksid OSDM-online standardile. Vy Tag on üks selline teenusepakkuja, kes vahetab oma praeguse müügisüsteemi välja OSDM-põhise Turnit Ride’i platvormi vastu, mis võimaldab neil ühilduda NDSiga.

„Kaks aastat tagasi alustasime Samtrafikeniga väljakutseid täis NDSi projekti, teades, et see nõuab märkimisväärseid jõupingutusi ja toob endaga kaasa riske. Mitmed teenusepakkujad juurutasid samaaegselt uusi müügisüsteeme, uus OSDM-online standard oli projekti ajal alles väljatöötamisel ja ajakava oli tihe. Palju teadmata asjaolusid, mis oleksid võinud meie edusamme takistada. Kuid tänu tihedale koostööle meie partneritega OSDMi töörühmas, Samtrafikeni suurepärasele juhtimisele ja sellele, et me jäime oma arendusplaanis vastavalt vajadusele paindlikuks, suutsime projekti keerukusega edukalt toime tulla ja saavutada Samtrafikeniga kokkulepitud eesmärgid,“ sõnas Turniti tegevjuht Ülo Säre.

„Meil on hea meel, et Turnit on selles projektis meie partneriks. Nad on pühendunud OSDM-online’ile, mis on oluline standard liikuvuse tuleviku jaoks Rootsis ja Euroopas,“ jagas Samtrafikeni tegevjuht Gerhard Wennerström.