Leia endale sobiv ettevõte

Kõige tähtsam on leida ettevõte, kus saad töötada enda valitud erialal. Lisaks on oluline teha põhjalik eeltöö praktika rolli kohta, et leida see, mis tõeliselt kõnetab ja innustab. Ettevõtte pühendumus praktikaprogrammile on samuti kriitilise tähtsusega – kui ei investeerita programmi kvaliteeti, võib praktikakogemus osutuda pettumuseks. „Tele2-s pöörame suurt tähelepanu praktikaprogrammi mitmekülgsusele,“ selgitas Karo. „Programmi raames osalevad praktikandid inspiratsiooniminutites, kus nad kohtuvad ekspertidega oma valdkonnas, ammutades väärtuslikke teadmisi ja kogemusi. Lisaks sisaldab programm vahetuspäeva, mille käigus saavad praktikandid tutvuda eri organisatsioonide tööprotsesside ja kultuuriga. Korraldame ka häkatoni, mis on üks praktika tipphetki – see koondab praktikandid meeskondadesse, et ühiselt lahendada keerulisi ülesandeid, edendades nii meeskonnatöö oskusi kui ka loovat mõtlemist. Praktika oluliseks osaks on ka CliftonStrengthsi test ja sellele järgnev workshop coach’iga, mis aitab praktikandil mõista oma isiklikke tugevusi ja arendada edasise karjääri jaoks kriitilisi oskusi,“ lisas Karo.

Tasustatud versus tasustamata praktika

Kuigi ka tasustamata praktika võib pakkuda vajalikke kogemusi ja kontakte, võib tasu puudumine vähendada huvi pikema praktikaperioodi vastu. Õnneks on tasustatud praktikakohtade arv kasvamas. „Vastutustundliku ettevõttena leiame, et on ainult õiglane maksta noortele nende panuse eest. Noored toovad lauale värsked ideed ja energia neid teostada, mis on meie jaoks väga väärtuslik,“ märgib Karo, rõhutades, et praktikantidele pakutakse ka lisahüvesid, nagu koolitused ja isikliku arengu toetamine.

Hüppelaud karjääriredelil

Praktikaprogrammid avavad ukse väärtuslikule töökogemusele, pakkudes osalejatele olulist eelist tuleviku tööturul. Need kogemused, mida saab esile tuua nii CV-des kui ka LinkedIni profiilides, muudavad tööotsingu tulemuslikumaks. Lisaks annab praktikaperiood võimaluse laiendada oma professionaalset võrgustikku, millest võib saada hindamatu ressurss karjääri edendamisel. Mida pikem ja sisukam on praktika, seda rohkem kompetentse saab arendada, mis suurendab võimalusi saada pärast praktikaperioodi ettevõttes töökoht. „Tele2 panustab oluliselt praktikantidesse, sest näeme, et selle kaudu kasvatame endale tuleviku tööjõudu. Meie praktikandid saavad ise endale meelepäraseid projekte juhtida ja reaalselt asju ära teha – kõik ägedad ideed on oodatud! Meil on väga palju näiteid praktikantidest, kes jätkavad Tele2-s tööd ja seda lausa juhtkonna tasandil,” rääkis Karo.

Ole julgelt sina ise

Praktikale kandideerides ei peaks kartma, kui puudub varasem töökogemus. „Praktika peamine eesmärk ongi pakkuda noortele töökogemuse võimalust,“ sõnas Karo. Ta soovitab kandidaatidel jääda iseendaks ja enda iseloomustamisel ning kogemustest rääkimisel kasutada konkreetseid näiteid, mis aitavad eristuda.

Tele2 pakub kahte erinevat praktikavõimalust:

  • Suvepraktika on mõeldud neile, kes soovivad pühendada oma suve (juuni, juuli, august) töökogemusele Tele2-s. See on suurepärane võimalus bakalaureuse- või magistriõppe tudengitele, kes tahavad saada praktilist kogemust ja süveneda ühe konkreetse valdkonna töösse, olgu selleks turundus, raamatupidamine, IT, seadmeäri või mõni muu põnev suund Tele2-s. Praktikandi roll hõlmab aktiivset osalemist erinevates projektides, vastutuse võtmist ja uute oskuste ning teadmiste omandamist. Lisaks pakub suvepraktika võimalust luua uusi sõprussuhteid ja laiendada oma professionaalset võrgustikku. Ja mis kõige parem – praktika eest saab ka tasu.

  • Juhtkonna praktika sobib neile, kes on huvitatud pikemaajalisest praktikakogemusest ja soovist saada parem ülevaade Tele2 juhtimisest ning otsustusprotsessidest. See aastane programm pakub unikaalset võimalust töötada otse Tele2 juhtkonna liikme juhendamisel ja olla osa juhtkonnast. Praktikandid saavad esitada ettepanekuid muudatusteks ja juhtida erinevaid põnevaid projekte, mõjutades seeläbi Tele2 tegevust ning arengut. Ka selle praktika eest makstakse tasu. Kandideerida saavad kõik, kes on vähemalt bakalaureusekraadi omandanud või seda omandamas 2024. aasta suveks.

Kandideeri Tele2 suvepraktikale ja juhtkonna praktikale juba täna!
Kandideerida saab kuni 17. märtsini 2024.

 

Jaga
Kommentaarid