„Tugevdame oma tiimi kogenud ja ambitsioonika, absoluutsesse maailma tippu kuuluva tegijaga, kellel on lai kogemuste pagas akutootmise skaleerimisel ja gigatehaste rajamisel. Näiteks oli Hüppe üks võtmefiguure 3 miljardit maksma läinud ja üle 3000 töötajaga akutehase Northvolt Ett käivitamisel Põhja-Rootsis Skellefteås. See, et suudame nii kõrge profiiliga talente värvata, on tunnustus ettevõttele ja näitab meie positsiooni rohetehnoloogiate globaalsel turul,“ ütles ettevõtte tegevjuht ja kaasasutaja Taavi Madiberk.

Madiberki sõnul soovitakse Hüppe eestvedamisel tehastevõrku veelgi laiendada. „Tänavu avame Saksamaal Leipzigis Euroopa suurima superkondensaatorite tehase, millega suurendame Skeletoni tootmisvõimekust kuni 40 korda, kuid sellega meie lähiaastate kasvuplaanid kindlasti ei piirdu,“ kinnitas Madiberk.

Northvoltist on Tobias Hüppel lai kogemustepagas akutootmise skaleerimisel ja gigatehaste rajamisel. Enne seda oli Skeletoni värske juhatuse liige tegev autotööstuses, kus tema tööandjateks olid maailma juhtivad komponenditootjad Faurecia, Webasto ja Edscha.

„Mul on rõõm liituda Skeleton Technologias meeskonnaga, et suurendada energiasalvestite tootmist Euroopas ja toota innovaatilisi, globaalsel turul konkurentsivõimelisi energiasalvesteid, mis ei põhine haruldastel muldmetallidel ja mis vähendavad Euroopa sõltuvust mujalt importitavast kriitilise tähtsusega toormest (critical raw materials),“ märkis Tobias Hüppe.

Ta lisas, et Skeletoni edusammud on olnud muljetavaldavad alates patenteeritud toormaterjalist, kumergrafeeni, ja uue põlvkonna energiasalvestite arendamisest kuni sektorispetsiifiliste energiasalvestusmoodulite turule toomiseni. „Mul on hea meel, et saan oma seniseid kogemusi ära kasutada murranguliste rohetehnoloogiate edenedamiseks. Mida rohkem Skeletoni superkondensaatoreid ja superakusid kasutusele võetakse, seda suurem on meie panus kliimamuutustega võitlemisel.“

Eelmise aasta oktoobris teatas Skeleton Technologies 108 miljoni euro suuruse rahastusvooru lõpuleviimisest. Investorite seas olid sellised rahvusvahelised tipptegijad nagu Siemens Financial Services (SFS) ja Marubeni Corporation. Kaasatud raha abil kiirendab Skeleton järgmise põlvkonna toodete väljatöötamist ning finantseerib superkondensaatorite ja kõrgvõimsusega superaku (SuperBattery) tootmise laiendamist.

Skeleton Technologies on Global Cleantech 100 nimekirja kuuluv ettevõte ja tehnoloogialiider suure võimsusega kiiresti laaditavate energiasalvestite valdkonnas. 2009. aastal Tartus asutatud ettevõttes töötab praeguseks üle 320 inimese 45 rahvusest. Skeletoni peakontor koos inseneeriakeskusega asub Tallinnas, energiasalvesteid toodetakse Saksamaal ja Soomes.