Venemaa välisinvesteeringute komisjon kiitis Zara emaettevõtte lahkumise riigist heaks märtsi lõpus, ütles Venemaa tööstus- ja kaubandusministri asetäitja Viktor Evtuhhov kolmapäeval riigitelevisioonis antud intervjuus.

Lepingu kohaselt hakkab Daher Venemaal tegutsema oma kaubamärkide all, kuid kui Inditex soovib tulevikus riiki tagasi pöörduda, on lepingus kirjas punkt, mis lubab firmal seda frantsiiside kaudu teha. Daher Group tegutseb Araabia Ühendemiraatides ja ettevõttel on sidemed Liibanoni ettevõttega Azadea, mis haldab Inditexi frantsiisikette Lähis-Idas.

Venemaa turg moodustas varem umbes 8,5% Inditexi kogu tegevuskasumist ja see oli kaupluste arvu poolest ettevõtte suuruselt teine turg.

Daher Group kavatseb maikuus viia üle 200 kaupluse nelja teise kaubamärgi alla ja säilitada sellega 4200 Inditexi all töötanud inimese ametikoht, ütles Evtuhhov uudisteagentuurile RBC.

Daher Groupi on aga sotsiaalmeedias kritiseeritud Iisraeli toetamise eest praeguses Gaza ja Iisraeli vahelises konfliktis. Kasutajad väidavad, et ettevõte toetab sellega genotsiidi.