Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Mehhikos pikaajalist autorenti pakkuva Planet42 kaasasutaja ja tegevjuhi Eerik Oja sõnul on tehing mitmes mõttes märgiline: esiteks kaasati esmakordselt raha kohalikus valuutas ning teiseks liitus osanike ringiga Aafrika suurim pank. Standard Bankilt kaasatud 15 miljonist eurost oli 3 miljonit omakapital ning 12 miljonit laen kohalikus valuutas, teatas Planet42.

„LAV-i randis laenuraha kaasamine võimaldab meil oluliselt tõsta äritegevuse efektiivsust ja kasumlikkust, sest varasemalt kaasatud euro- ja dollarilaenud on üsna kallid,“ ütles Oja. Samas on Oja hinnangul kaasatud rahasummast olulisemgi strateegiline partnerlus Aafrika pangandusgigandiga. „Standard Banki 250 miljoni randi (u 12 miljonit eurot) suurune laenuinvesteering on alles algus, sest nende lisandumine Planet42 investorite ringi avab meile omakorda arvukalt uusi võimalusi. Plaanime 2024. aastal jätkata randipõhise laenuraha kaasamist veel mitmelt uuelt investorilt. Sellised investeeringud võimaldavad meil lähiaastatel veelgi kiiremini LAV-i turul laieneda ning aidata kümnetel tuhandetel inimestel isiklikku autot soetada. Turgu on siin küllaga,“ ütles Oja.

Standard Banki korporatiiv- ja investeerimispanganduse asepresidendi Nimalan Reddy sõnul löödi Eesti iduettevõttega käed eeskätt soovist panustada selle missiooni. „Partnerlus Planet42-ga peegeldab meie pühendumust jätkusuutliku majanduskasvu edendamisele ning positiivse muutuse toomisele kogukondadesse, mida me teenindame. Meil on hea meel toetada Planet42 missiooni vähendada transpordist tulenevat ebavõrdsust. See ühtib ka Standard Banki nägemusega Aafrika progressist ja tulevikust,“ ütles kahekümnes Aafrika riigis tegutseva Standard Banki asepresident.