Uued muudatused jõustuvad järgmise kuu lõpus. Veebipõhise rendiplatvormi sõnul on muudatuse eesmärk lihtsustada turvakaameraid käsitlevaid eeskirju, seades prioriteediks külaliste privaatsuse.

Airbnb kasutajad on varem väljendanud muret siseruumidesse paigaldatud valvekaamerate üle.

„Need muudatused tehti meie külaliste, majutajate ja eraelu puutumatuse ekspertidega konsulteerides ning me jätkame tagasiside küsimist, et tagada uue poliitika toimimine globaaselt,“ ütles Airbnb ühenduse poliitika ja partnerluse juht Juniper Downs oma avalduses.

„Kuna enamik Airbnb-s olevaid majutuskohti ei anna teada turvakaamera olemasolust, mõjutab see uuendus eeldatavasti väiksemat osa platvormi majutuskohtadest,“ lisas ta.

Airbnb senised reeglid lubasid turvakaamerate kasutamist üldkasutatavates ruumides, nagu elutoad ja koridorid, kui seadme asukoht on kuulutuses selgelt märgitud.

Ajakohastatud poliitika keelab ka siseruumide poole suunatud välikaamerate kasutamise. Airbnb ei luba juba praegu valvekaameraid paigutada privaatsetesse ruumidesse, nagu magamistoad ja vannitoad.

Uued reeglid lubavad endiselt kasutada uksekellakaameraid ja müramonitore üldkasutatavates ruumides. Ka need seadmed tuleb avalikustada kinnisvara pakkumise lehel.

Airbnb teatas, et püüab tasakaalustada võõrustajate vajadust jälgida oma vara turvalisust, seades samas prioriteediks külaliste privaatsuse.